Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 20 maart 2020

Eerst stabiliseren!

Vandaag

Net als na een ongeval is het nu eerst zaak om te stabiliseren en verder paniek te voorkomen. De horizon ziet er totaal anders uit en niemand kan aangeven of alle ellende voorbij is maar dat de grootste daling achter de rug is staat vrijwel vast! Er ligt een ongekende berg geld gereed aan toezeggingen en ook hiervan valt nog niet te zeggen of het allemaal genoeg is. De bereidheid is groot maar is er genoeg verband om de wonden te verbinden?
Wall Street deed er lang over om verliezen weg te werken en reageerde pas toen de olieprijs begon te stijgen na een aantal uitlatingen door Trump. De Dow steeg 0,95%, de S&P500 sloot 0,45% hoger en de Nasdaq herstelde 2,3%. In Azië blijft de beurs van Japan gesloten, staat China ruim 1% hoger en noteert Hong Kong bijna 4% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 26,76 bij een EUR/USD 1,07653.

Vanmorgen waren er economische cijfers van Nederland waarvan de realiteit inmiddels achterhaald zal zijn. Zo stegen de uitgaven van huishoudens in januari op jaarbasis met 1% en de investeringen namen met 2,3% toe. Het consumentenvertrouwen ging wel over maart en bleef staan op -2 terwijl ook hier de effecten van de laatste tijd waarschijnlijk niet zijn meegenomen. Om 08.00 uur volgt de ontwikkeling van de producentenprijzen in Duitsland over februari en vanmiddag om 15.00 uur uit de VS de bestaande woningverkopen over februari. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Door een stijging van 4.6% lag de slotkoers op EUR 422.8, dit betekent voor de AEX-index de grootste stijging sinds medio februari 2010. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Dit is een normale fase in een dalende trend. Negatieve signalen:
•             De Stochastics staat laag met een stand van 14. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
•             Het ma50 heeft het ma200 neerwaarts gekruist.
De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 19 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 388,11 (ISIN: DE000KB07P35).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 441,90 (ISIN: DE000KB07VQ9).
 


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp