Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 30 januari 2019

May terug naar Brussel!

Vandaag

Met een krappe meerderheid mag premier May van Engeland opnieuw terug naar Brussel om toch te onderhandelen over de Brexit-deal met als belangrijkste struikelblok de zogenaamde "backstop" waarmee de grens tussen Ierland en Noord-Ierland wordt vastgelegd. Of Brussel hiervoor zal zwichten is de vraag maar het is waarschijnlijk wel de laatste kans om een harde Brexit te voorkomen.
Wall Street sloot verdeeld in reactie op veel bedrijfscijfers. De Dow steeg 0,2%, de S&P500 verloor 0,15% en de Nasdaq leverde 0,8% in. Nabeurs kwam Apple met de kwartaalcijfers en die waren, na een eerdere omzetwaarschuwing, redelijk volgens verwachting. De outlook van Apple geeft wel reden tot twijfel! Een verdeeld beeld is ook terug te zien in Azië waar China 0,3% lager staat, Hong Kong een bescheiden winst laat zien van 0,1% en in Japan de Nikkei 0,5% lager is gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 53,45 bij een EUR/USD op 1,14486.

Beleggers krijgen vandaag te maken met een waslijst aan cijfers met de focus op de economische groei KW4 van Frankrijk, om 08.00 uur het GfK consumentenvertrouwen (februari) van Duitsland, om 11.00 uur het definitieve consumentenvertrouwen met het economisch sentiment (januari) binnen de Eurozone, om 14.00 uur het voorlopig inflatiecijfer (januari) van Duitsland en uit de VS om 14.15 uur het ADP-banenrapport over januari.
Verder komt de Fed vanavond om 20.00 uur met haar rentebesluit en starten de VS en China vandaag met nieuwe gesprekken over de handelsoorlog. KPN komt vandaag met de kwartaalcijfers en uit het buitenland onder meer Novartis, Siemens, Alibaba, AT&T, Boeing en McDonald's.

De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Door een stijging van 0.8% lag de slotkoers op EUR 515. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 1.6%. De koerstop op EUR 509.7 wordt na de eerdere doorbraak momenteel weer getest, een voortzetting van de opwaartse trend en een verbetering van het recente hoogtepunt op EUR 515.1 is echter waarschijnlijk. Positief signaal is de Stochastics, deze staat zeer hoog met een stand van 94. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 29 januari 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 503,04 (ISIN: DE000CP24M31).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 520,54 (ISIN: DE000CP23LT8).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp