Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 10 juli 2019

Powell wacht niet lang met renteverlaging!

Vandaag

Veel beleggers keken uit naar de toespraak die Fed-voorzitter Powell zou houden voor het Huis van Afgevaardigden waarbij vrij duidelijk werd verklaard dat een volgende renteverlaging aanstaande is. Mogelijk dat eerst bij 25 basispunten zal blijven en wellicht was dat de lichte teleurstelling waardoor een eerdere winst van de AEX alsnog uit handen werd gegeven.

De AEX opende licht lager op 565,39 punten met kort daarna 564,92 punten als laagste niveau. Azië was stuurloos en voorbeurs waren er tegenvallende cijfers over de industriële productie in Nederland die na april ook in mei een verdere krimp liet zien van 0,5% op maandbasis. Hoe anders was dit in Frankrijk waar maar liefst een stijging kon worden gemeld van 2,1%. Italië deed het met +0,9% ook goed en zelfs Engeland was met +1,4% duidelijk boven verwachting. De economische groei van Engeland kwam in mei uit op +0,3%. Een update van de economische groei van de Eurozone liet 2019 staan op +1,2% en voor 2020 werd het cijfer licht neerwaarts bijgesteld van +1,5% tot +1,4%. De AEX schommelde lang rond het slot van dinsdag en beleggers reageerden lauw op het nieuws dat China en de VS sinds dinsdag weer telefonisch contact hebben gehad over het hervatten van de gesprekken over een handelsdeal. Uit de VS werd nog bekend dat de groothandelsvoorraden in mei met 0,4% zijn toegenomen en dat was volgens verwachting. Opvallend was de scherpe daling van de wekelijkse olievoorraden dat met een afname van 9,5 mln vaten veel sterker was dan de -2 mln die waren voorzien. Nadat de futures ind e VS eerder nog een lagere opening voorspelden kleurde de koersborden al snel groen met zelfs een tijdelijke magische doorbraak van de 3000 punten bij de S&P500. De AEX profiteerde maar kort en noteerde 568,89 punten als hoogste punt van deze handelsdag. Het laatste deel van de handel verloor de AEX alsnog terrein om 0,13% lager te sluiten op 565,57 punten. De DAX verloor 0,5% en de Euro STOXX50 leverde 0,2% in. Crude Oil noteert USD 59,96 bij een EUR/USD op 1,12556.

De dagwinst bij de AEX ging naar Vopak dat 1,26% hoger kon sluiten met kort daarop Takeaway met bijna 1,2% winst en Philips steeg 0,65%. Bij de AMX herstelde AMG 3,1% en BAM 2,6%. SBM Offshore viel op met een winst van 2,7%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Unibail Rodamco dat 2% verloor. Heineken leverde ruim 1,5% in en ASR Nederland bijna 1,5%. Bij de AMX verloren Altice met Intertrust ieder ruim 1,3% en Eurocommercial leverde 1% in. 


Morgen zal Powell ook nog voor de Senaat een toespraak houden en zijn er inflatiecijfers (juni) van Duitsland, Frankrijk en de VS. De ECB maakt haar notulen bekend en uit de VS de gebruikelijke wekelijkse steunaanvragen.Tenslotte komt de OPEC nog met het maandrapport van de oliemarkt. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp