Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Ouderjaarsdag 31 december 2019

Geen ruimte voor windowdressing!

Vandaag

Op deze laatste en halve handelsdag van 2019 bleek er geen ruimte voor windowdressing om het toch al mooie beursjaar nog iets meer glans te geven. Beleggers vonden het blijkbaar wel goed zo en Royal Dutch Shell werd als kompas gebruikt.

De AEX opende licht lager op 603,60 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. Maandag sloot de AEX al op het laagste punt van die dag en het lijkt erop dat alle verkooporders niet allemaal verwerkt waren. Na ruim een uur handel was het verlies weggepoetst en verschenen er bescheiden plusjes op de borden met ruim 607 punten als hoogste niveau. Beleggers moesten het, na de Chinese macrocijfers van vanmorgen, verder doen zonder richtinggevend nieuws en ook Wall Street had door de vervroegde sluiting geen grip op de beurzen waarvan er een aantal al gesloten bleven. In het laatste half uur werd de dagwinst alsnog uit handen gegeven en dat werd waarschijnlijk veroorzaakt door de futures in de VS die licht begonnen af te zwakken. Met een slotstand op 604,58 punten en een verlies van 0,2% sloot de AEX dit jaar toch weer boven de 600-zone. De beurs in Frankfurt bleef gesloten en mede hierdoor ook geen bijgewerkte standen voor de Euro STOXX50. Crude Oil noteert USD 61,04 bij een EUR/USD op 1,12340.

De bewegingen bij de stijgers bleven bij de AEX beperkt tot RELX dat ruim 0,5% hoger kon sluiten en Aalberts industries steeg 0,45%.   ASML won nog net 0,3%. Bij de AMX steeg het aandeel Fugro toch weer ruim 1,6% en Flow Traders (1,6%) profiteerde opnieuw van het feit dat het aandeel als kooptip voor 2020 wordt gezien. Altice kon bijna 1,5% hoger sluiten.

Grootste daler binnen de AEX was Ahold Delhaize dat 1,4% verloor. Prosus leverde ruim 1% in en het aandeel NN Group bijna 1%. Grootste daler binnen de AMX was Corbion dat 1,3% moest inleveren. Signify verloor 1,1% en ASMI 0,7%. 


Morgen, nieuwjaarsdag, blijven de beurzen gesloten en donderdag wordt de handel weer opgestart met veel aandacht voor de inkoopmanagersindex van de industrie over de maand december. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp