Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 2 januari 2020

The show must go on!

Vandaag

Het nieuwe jaar zal direct nog niet al te veel beleggers naar de beursvloer lokken maar kan ook aanleiding zijn om te verwachten dat het goede sentiment zal worden voortgezet waardoor er naar nieuwe kansen gezocht wordt met als inzet: The show must go on!
Wall Street sloot het toch al goede beleggingsjaar in stijl af met hogere slotkoersen voor de Dow, de S&P500 en de Nasdaq. Bijna eensgezind stegen de smaakmakers ieder met 0,3%. Vanmorgen doet Japan nog niet mee en is de stemming elders positief met China dat 1,1% hoger staat mede na het nieuws over versoepeling van regels voor banken door de Chinese centrale bank. Hong Kong staat eveneens nog 1,1% hoger. De Crude Oil Futute noteert USD 61,21 bij een EUR/USD op 1,12085.

Op deze eerste handelsdag van een nieuwe maand is er weer veel aandacht voor de inkoopmanagersindex van de industrie (december) met de aftrap in China waar onderzoeksbureau Markit en Caixin konden melden dat er sprake was van een licht lagere groei met een cijfer dat uitkwam op 51,5 tegenover 51,8 in november. Er komen nog cijfers van Nederland (09.00 uur), Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur alleen van Markit). Verder worden alleen nog om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen van de VS verwacht. 

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 604.6 bereikt na een daling van 0.2%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.8%. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. Negatief signaal is de MACD signaallijn, deze heeft de MACD indicator neerwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 31 december 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,41 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,58 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp