Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 30 augustus 2019

AEX weet maandverlies te beperken!

Vandaag

Halverwege de maand zag het er nog heel somber uit voor de AEX en ook een week geleden namen de zorgen weer behoorlijk toe maar inmiddels lijkt de lucht weer op te klaren en heeft de AEX de maandschade kunnen beperken tot 2,4%.

De AEX opende vanmorgen licht hoger op 555,26 punten en dat was tevens bijna het laagste punt van deze handelsdag die redelijk positief verliep en tegen het slot een beetje begon te haperen. In de ochtend werd bekend dat detailhandelsverkopen in Duitsland in juli op maandbasis met 2,2% zijn gedaald en de inflatie van Frankrijk (1,1%) en de Eurozone (1%) over de maand augustus stabiel zijn gebleven. Ook de werkloosheid binnen de Eurozone bleef in juli stabiel op 7,5%. Ondanks deze richtingloze cijfers steeg de AEX toch verder richting de volgende weerstand die rond de 560 punten is komen te liggen. Met een top op 559,50 punten vonden beleggers het blijkbaar genoeg. Uit de VS werd ondertussen bekend dat de bedrijvigheid in Chicago in augustus is gestegen van 44,4 naar 50,4 en de persoonlijke inkomsten en bestedingen lieten in juli een lichte stijging zien waarbij die van de inkomsten (0,1%) beneden verwachting (0,3%) was. Volgens de Universiteit van Michigan is het consumentenvertrouwen in augustus wel verder gedaald van 98,4 tot 89,6. Verder maakte Trump zich weer druk om de zwakte van de Euro en viel de stijging van de Niikelprijs op (+10%). Wall Street ging nog wel hoger vaan start maar vertoonde na enige tijd toch lichte twijfel en verdeeldheid. De AEX sloot de dag af met een winst van ruim 0,7% op 558,35 punten. De DAX steeg 0,85% en de Euro STOXX50 won 0,4%. De Crude Oil noteert USD 55,04 bij een EUR/USD op 1,09898.

Grootste stijger binnen de AEX was het geplaagde IMCD dat, mede dankzij een overname, bijna 2,6% kon herstellen. Takeaway steeg ruim 1,9% en ASR herstelde 1,8%. Bij de AMX was er 3,8% herstel voor AMG, Aperam won 2,2% en WDP 2,05%. 

De AEX kende slechts twee dalers en dat waren Unibail Rodamco dat 2,4% verloor en Royal Dutch Shell leverde 0,36% in. Grootste daler bij de AMX was het aandeel OCI dat 4,8% verloor. BAM leverde 1,8% in en Air France-KLM 1,1%.

Maandag verschijnen er weer veel landen en regio's met de inkoopmanagersindex van de industrie (augustus). 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp