Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 11 juli 2019

Powell streelt beleggers!

Vandaag

Fed-voorzitter Powell ziet nog steeds ruimte om de rente alsnog met 50 basispunten te verlagen. Met die gedachte zullen beleggers tevreden zijn want na het goede banenrapport was die hoop eigenlijk al vervlogen. Vandaag zal Powell het beleid van de Fed voor de Senaat moeten verdedigen en zullen zijn woorden opnieuw op een weegschaal gelegd worden.
Wall Street reageerde positief op de notulen van de Fed en de toelichting voor het Huis van Afgevaardigden. De Dow sloot 0,3% hoger en de S&P500 steeg 0,45% met heel even een doorbraak door magische 3000-grens. De Nasdaq won zelfs 0,75%. Azië laat een licht positief beeld zien met China dat 0,2% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 1% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 0,4% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 60,56 bij een EUR/USD op 1,12731.

Op de agenda staan inflatiecijfers (juni) van Duitsland (08.00 uur), Frankrijk (08.45 uur) en de VS (14.30 uur). De ECB komt om 13.30 uur met de notulen van de laatste vergadering en uit de VS volgen om 14.30 de wekelijkse steunaanvragen en vanaf 16.00 uur spreekt Powell de Senaat toe. Tenslotte komt de OPEC vandaag met haar maandelijkse rapport over de oliemarkt en komt Delta Air Lines met de kwartaalcijfers. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 565.6 ( -0.1%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 1.3%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de opwaartse kruising boven het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019. op De doorbraak van de koerstop op EUR 559.2 van medio mei 2019 is een teken van de stijgende trend bij de AEX-index. De laatste tijd neemt het opwaartse momentum wel wat af. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 10 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,16 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,80 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp