Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 9 januari 2020

Dreiging Iran naar achtergrond!

Vandaag

Ondanks nieuwe beschietingen, gisterenavond op Bagdad, zal de dreiging van Iran voorlopig naar de achtergrond verdwijnen doordat beide partijen een echte escalatie zeggen te voorkomen.
De toelichting door Trump gaf Wall Street in ieder geval een steun in de rug en ook het ADP-banenrapport maakte beleggers positief gestemd. De Dow steeg 0,56%, de S&P500 sloot 0,5% hoger en de Nasdaq deed het met 0,67% winst nog iets beter. Ook Azië reageerde positief op het uitblijven van nieuwe acties met China dat 0,6% hoger staat, Hong Kong noteert een winst van 1,3% en in Japan laat de Nikkei een spurt zien van 2,3% winst. Door afnemende spanning is de Crude Oil Future verder gedaald tot USD 59,63 bij een EUR/USD op 1,11140.

Vanmorgen waren er al inflatie cijfers van China (december ongewijzigd 4,5% op jaarbasis) en Nederland waar de sprake was van een verdere stijging van 2,6% in november tot 2,7% op jaarbasis in december. Tevens van Nederland de industriële productie over de maand november waar een daling te zien was van 1,3% tegenover een stijging van 0,8% in oktober. Om 08.00 uur komen uit Duitsland de industriële productie over november met de handelsbalans over diezelfde maand. Van de Eurozone om 11.00 uur de werkloosheid over november en uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 610.5 ( 0.1%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 1.0%. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 8 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,55 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,37 (ISIN: DE000KA478N8).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp