Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 12 augustus 2019

Adempauze!

Vandaag

Beleggers kregen vandaag alle gelegenheid om niet de hele dag naar beeldschermen te moeten kijken want de agenda bleef leeg en Trump hield zich koest!

De AEX opende licht hoger op 545,37 punten en steeg, zonder echte reden, het eerste halfuur van de handel nog door tot 548,24 punten om vervolgens de winst ook vrij gemakkelijk uit handen te geven. Zonder noemenswaardige nieuwsfeiten bleef het een saaie handelsdag waar, naast de handelsoorlog, de opgelopen spanning met Iran blijft meespelen en ook de onrust in Hong Kong is niet goed voor het sentiment. Terwijl Amerika de Britten blijft paaien met mooie beloftes bij een No-deal Brexit, is er ook nog de politieke onrust in Italië. Zo waren er genoeg ingrediënten voor beleggers om er een ware rustdag van te maken. Een lagere voorziene opening van Wall Street drukte de AEX rond het middaguur al naar het laagste niveau op 540,93 punten. Sysco kwam nog met redelijk goede cijfers waarop het aandeel 3,5% in waarde steeg en verder was het een kwestie van wachten op de slotbel die voor de AEX een slotstand bracht op 542,14 punten oftewel -0,01%. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder ruim 0,1%. Crude Oil noteert USD 54,35 bij een EUR/USD op 1,12179.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Takeaway dat 2,7% in waarde steeg. Unilever steeg 1% en Philips 0,4%. Bij de AMX waren slechts drie stijgers met Altice dat 1,3% steeg, WDP kreeg er 0,65% bij en ASMI 0,14%.

Grootste dalers binnen de AEX waren ArcelorMittal en ING die ieder bijna 1,8% moesten inleveren. ASR Nederland verloor 1,35. Bij de AMX verloor SBM Offshore 3,5%, AMG 3% en Fugro 2,8%. 


Morgen is de agenda weer beter gevuld met inflatiecijfers (juli) van Duitsland, Spanje en de VS. Cijfers over de arbeidsmarkt van Engeland en de ZEW-index van Duitsland over augustus en uit de VS ook nog het vertrouwen onder mkb'ers over de maand juli. Kendrion en TKH komen met hun bedrijfsresultaten. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp