Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 29 juli 2020

Tijd tikt!

Vandaag

Naar mate de tijd doortikt wordt de roep om een vaccin luider en noodzakelijker. Met dat besef worstelen ook beleggers die nu nog grotendeels verwachten dat de situatie aan het eind van het jaar redelijk normaal is terwijl die gedachte nog steeds op hoop gebaseerd is. Bedrijven en ondernemers zijn juist een stuk voorzichtiger of misschien wel realistisch.
Wall Street kreeg veel bedrijfscijfers te verwerken terwijl beleggers in afwachting blijven van de Fed. en een verlenging van het aflopende stimuleringspakket,. De Dow verloor 0,8%, de S&P500 sloot 0,65% lager en de Nasdaq leverde 1,3% in. In Azië probeert China er nog een winst uit te slepen (+1,4%)  en schommelt Hong Kong rond en slot van dinsdag. In Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 1,1%. De Crude Oil Future is gezakt naar USD 40,95 bij een EUR/USD op 1,17295.

Op de agenda staan om 08.45 uur het consumentenvertrouwen van Frankrijk over juli en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de voorlopige cijfers van de handelsbalans met de groothandelsvoorraden over juni, om 16.00 uur de aanstaande woningverkopen over juni en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Het rentebesluit van de Fed. is om 20.00 uur met vanaf 20.30 uur de toelichting daarop. Bedrijfscijfers zijn er van Aperam, Fugro, Vopak en nabeurs Euronext, Vastned en Unibail-Rodamco. ASMI kwam dinsdag nabeurs met cijfers waarmee in ieder geval de eigen doelen behaald zijn en AMG ziet dat de resultaten flink onder druk staan. Bij de buitenlandse bedrijven gaat de aandacht naar Rio Tinto, BNP Paribas, BASF, Banco Santander, Deutsche Bank, Sanofi, Barclays, Boeing, General Electric en General Motors. Nabeurs verhoogde eBay de outlook op de cijfers en zag Visa de gevolgen van corona terug in de resultaten.  


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 566.3 ( 0.4%). De koers daalde 2.6% over de afgelopen 5 dagen. De nieuwe opwaartse richting van het VG 40 op EUR 522.8 initieerde mede de huidige positieve trend. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 28 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,22 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,44 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp