Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 7 oktober 2019

Achterover leunen!

Vandaag

Beleggers moeten het vandaag doen met een vrijwel lege agenda en een aantal beurzen die gesloten blijven waardoor het waarschijnlijk een rustige handelsdag zal worden. Toch liggen er voldoende dossiers op tafel maar de vraag is of deze nu geopend worden. De afzettingsprocedure voor Trump heeft dit weekend wel meer aandacht gekregen en de wedloop van Boris Johnson wordt ook wel gevolgd want het blijft nog steeds onduidelijk hoe en of de finishlijn behaald wordt.
Wall Street stond afgelopen vrijdag vooral in het teken van het banenrapport dat niet verontrustend was en waardoor een heftige week toch nog positief kon worden afgesloten. Eensgezind sloten de Dow, de S&P500 en de Nasdaq ieder met 1,4% winst. In Azië blijven de beurzen van China en Hong Kong nog één dag gesloten en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een verlies van 0,2%. De Crude Oil Future noteert USD 52,87 bij een EUR/USD op 1,09798.  

Het enige nieuwsfeit dat op de agenda staat betreft de fabrieksorders van Duitsland over de maand augustus en dat cijfer wordt om 08.00 uur verwacht.


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!Bij de AEX-index is donderdag de trendrichting voor de korte termijn verlaagd naar Neutraal.
 
De vorige Positieve trend voor de korte termijn (rend: -2.0%) werd afgegeven op 06-09-2019. Met een stijging van 1.1% werd vrijdag een slotkoers van EUR 564.6 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.4% gedaald. De overtuigende uitbraak onder het VG 40 begin oktober 2019 op EUR 558.5 initieerde mede de huidige neutrale trend. Een mogelijke rechthoek topformatie is in de maak. Bij een doorbraak van de ondergrens op EUR 534.8 is dit een feit. Boven EUR 583.3 wordt het technisch profiel van AEX-index sterker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). De indicatoren geven een mogelijke adviesverlaging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 4 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,71 (ISIN: DE000KA1TU06).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,87 (ISIN: DE000KA47999).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp