Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 18 mei 2020

Olieprijs in de lift!

Vandaag

De olieprijs maakt zich mogelijk op voor een verder herstel wanneer de prijs van, bijvoorbeeld Crude Oil, stabiel boven de USD 30 kan blijven. Dat is nog altijd ruim een halvering van de prijs die in januari nog werd betaald (USD 64) maar inmiddels ook al weer een verdubbeling van 22 april (USD 14,20) en de bizarre draw down van 21 april toen korte tijd USD 6,50 werd betaald. De OPEC en het IEA zijn iets minder negatief geworden nu de productiebeperking lijkt te werken en versoepeling van maatregelen de vraag kan aanwakkeren.
Wall Street kende vrijdag een wisselvallige handelssessie die toch nog met winsten kon worden afgesloten. De Dow steeg 0,25%, de S&P500 sloot 0,4% hoger en de Nasdaq eindigde met een winst van 0,8%. Azië begint de week licht positief met China dat nog 0,7% hoger staat, Hong Kong laat een winst zien van 0,3% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, 0,6% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 30,73 bij een EUR/USD op 1,08195.

De agenda is slecht gevuld met vanmorgen uit Japan cijfers over het BBP KW1 dat op jaarbasis een krimp liet zien van 3,4% en op kwartaalbasis een terugval met 0,9% waar -1,2% was voorzien. Om 16.00 uur volgt uit de VS alleen nog het vertrouwen onder huizenbouwers in de maand mei. Ondertussen heeft Trump weer de nodige kritiek geuit op China en wordt er vooral gekeken naar de gevolgen van de crisis.


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag werd een slotkoers van EUR 500.3 bereikt na een stijging van 0.3%. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 3.9%. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Het opwaartse momentum valt echter tegen. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 15 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 491,00 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,20 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp