Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 12 februari 2020

Bedrijfscijfers zorgen voor turbulentie!

Vandaag

Een reeks aan bedrijfscijfers laat zien dat er behoorlijk veel turbulentie kan ontstaan en de onderlinge verschillen aanzienlijk kunnen zijn terwijl een tegenreactie ook nog erna kan volgen. 

De AEX opende hoger op 624,79 punten en het laagste punt (624,52 punten) bleef daar slechts een fractie van verwijderd. Vastned Retail was dinsdag nabeurs met cijfers gekomen en sloot  vandaag bijna 8% hoger terwijl ABN AMRO eerder op de dag 8% aan waarde verloor en bij sluiting was dit 5,8%. Heineken kon ook positief verrassen en sloot 5,2% hoger en een winst van 2,9% voor Akzo Nobel is zeer verdienstelijk. Soms duurt het even wat langer en zo kon Randstad, na de cijfers en het verlies van dinsdag, vandaag weer 3,9% opveren. Vopak valt bijna niet meer op met toch een fraaie winst van 1,8% en winsten voor ASR Nederland (1,6%) met Ahold Delhaize (1,1%) zijn niet onaardig. Het macro-economisch nieuws bleef beperkt tot een daling van de industriële productie binnen de Eurozone die in december op maandbasis 2,1% afnam. De OPEC gaf in haar maandrapportage aan dat zij een verdere daling (minder groei) van de wereldwijde vraag naar olie verwacht en de wekelijkse olievoorraden in de VS nam met 7,5 miljoen vaten toe. Het sentiment bleef bijzonder sterk en dat werd ook gevoed door een signaal van stagnatie bij nieuwe melding aan besmettingen van het coronavirus (Covid-19). Wall Street ging hoger van start en dat bracht de AEX naar een slotstand van 629,03 punten en een winst van 0,8%. De DAX steeg 0,9% en de Euro STOXX50 sloot 0,75% hoger. Crude Oil steeg naar USD 51,35 bij een EUR/USD op 1,08810.

De dagwinst voor de AEX ging naar Heineken dat 5,2% hoger kon sluiten op meevallende cijfers en vooruitzichten. Randstad herstelde 3,9% en Akzo Nobel sloot 2,9% hoger. Bij de AMX steeg Fugro 4% en Takeaway met SBM Offshore sloten ieder ruim 3,3% hoger.

De AEX kende slechts vier dalers met ABN AMRO dat 5,8% verloor, ArcelorMittal leverde 0,9% in en RELX 0,8%. Bij de AMX verloor Altice 1,1%, PostNL leverde 0,9% in en Intertrust sloot 0,7% lager.

Ook morgen zijn er weer veel Nederlandse bedrijven die met cijfers komen zoals Aegon, Arcadis, Fagron, DSM, NN Group, SBM Offshore, Takeaway, en RELX. Verder komen van de Nederlandse economie het BBP KW4, het ondernemersvertrouwen, en omzet detailhandel met de internationale handel in december. Van Duitsland de voorlopige inflatie over januari en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de inflatie van januari. Het IEA komt donderdag met haar maandrapport van de oliemarkt. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp