Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 22 juni 2020

Kijken, kijken, niet kopen!

Vandaag

Beleggers deden vandaag geen moeite om de handel in beweging te zetten zodat er veel gekeken werd en gebrek aan kopers. Vrijdag begon de aarzeling nadat Apple een aantal stores liet sluiten vanwege nieuw besmettingsgevaar en dat beeld bleef hangen zodat handelsvolumes bijzonder laag bleven met een afwachtende houding. De AEX opende, in navolging van Wall Street, lager op 562,28 punten met kort daarna 561,42 punten als laagste niveau. Voorbeurs waren er al cijfers over de Nederlandse economie en die hadden geen invloed op het sentiment. Na een lichte verbetering van het consumentenvertrouwen in Nederland, kwam laat in de middag van de Eurozone het voorlopig cijfer over juni  met ook daar een licht herstel van -18,5 naar -14,7. Veel beter dan verwacht was het cijfer over de activiteiten in Chicago waar de Fed-index over mei een krachtig herstel liet zien van -17,89 naar +2,61.  Minder goed verliep het met de bestaande woningverkopen in de VS die in mei een daling lieten zien van 9,7% en die daling is meer dan voorzien. De AEX kon het verlies bij opening al vrij snel ombuigen tot een redelijke winst met 571,50 punten als hoogste niveau. Vanaf het middaguur sloop de winst weer vrij snel weg om vervolgens een tijd rond het slot van afgelopen vrijdag te bewegen.  Met een slotstand op 565,07 punten resteerde een verlies van 0,5% voor de AEX. De DAX sloot 0,55% lager met Wirecard dat nog eens ruim 44% verloor in vervolg op het drama dat er bijna 2 miljard euro uit de boeken mist. De Euro STOXX50 sloot 0,8% lager. Crude Oil noteert USD 40,31 bij een EUR/USD op 1,12607.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel NN Group dat 2,8% hoger kon sluiten. Prosus boekte een winst van bijna 1,9% en ASR Nederland sloot ruim 1,4% hoger. Bij de AMX steeg Intertrust nog eens 1,9%, Flow Traders sloot 1,15% hoger en PostNL steeg 0,9%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ASMI dat 2,3% verloor. Heineken leverde 2,1% in en Unilever bijna 2%. Grootste daler binnen de AMX was opnieuw Air France-KLM dat 4,5% verloor, OCI leverde 3,8% in en Eurocommercial 3,7%. 


Morgen is er volop aandacht voor de voorlopige cijfers van de samengestelde inkoopmanagersindex over juni. Later in de middag volgen nog de nieuwe woningverkopen van de VS over de maand mei. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp