Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 31 december 2019

Aftellen!

Vandaag

Met nog vijf uren handel voor de boeg in het beleggingsjaar 2019 is het voor de AEX een kwestie van aftellen en zal het nog wel tot maandag 6 januari duren voordat de handel echt hervat want tot die tijd begint de agenda wel weer vol te raken maar vieren de meeste professionele partijen nog vakantie.
Wall Street stond maandag vooral in het teken van winstnemingen die werd aangewakkerd door een lichte stijging van de rente. De Dow met de Nasdaq verloren ieder ruim 0,6% terwijl de schade voor de S&P500 uitkwam op krap 0,6%. In Azië doet Japan al niet meer mee en laat China een kleine winst zien van 0,2% en noteert Hong Kong bijna 0,5% lager. De Crude Oil Future noteert USD 61,57 bij een EUR/USD op 1,12075.

Vanmorgen werd door de Chinese overheid gemeld dat de industrie in december in hetzelfde tempo is gegroeid als in november en uitkwam op 50,2 waar economen een stand van 50 hadden voorzien. De dienstensector liep iets terug en zakte van 54,4 naar 53,5. Vanmiddag komen uit de VS nog om 15.00 uur de Case Shiller huizenprijzenindex over de maand oktober en om 16.00 uur het consumentenvertrouwen (Conference Board) over de maand december. 


De standen van de futures voorzien een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag werd een slotkoers van EUR 605.8 bereikt na een daling van 0.8%. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 30 december 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,36 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,64 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp