Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 10 februari 2020

Olieprijs verder onder druk!

Vandaag

De angst voor het coronavirus kleeft nog altijd aan het sentiment op de financiële markten en is ook goed terug te zien aan de olieprijs die verder onder druk komt te staan met een Crude Oil die onder de USD 50 noteert.

De AEX opende licht lager op 615,03 punten met binnen een uur handel 614,06 punten als laagste niveau. Beleggers moesten het vandaag doen met een soort stilte na de storm want het enige macro-economische nieuws was voorbeurs al bekend gemaakt en had betrekking op de inflatie van China die in januari op jaarbasis is gestegen tot ruim boven de 5%. Er was dus ook meer dan voldoende gelegenheid om, na een stormachtig weekend, de zorgen om het virus te delen maar verder dan dat kwam het ook niet. Rond het middag uur was het verlies bijna geheel weggewerkt en kort voor opening van Wall Street noteerde de graadmeter van Amsterdam op 614,50 punten. In de VS bleven de koersen echter keurig op peil en  werden de cijfers van Loews beloond met bijna 4% koerswinst. Toen er steeds meer groen op de borden van Wall Street verscheen kroop de AEX voorzichtig naar een kleine plus en kon alsnog op het hoogste niveau van deze handelsdag sluiten op 617,10 punten (+0,1%). De DAX verloor 0,15% en de Euro STOXX50 bleef met een verlies van 0,14% in hetzelfde spoor. Crude Oil is gezakt naar USD 49,50 bij een EUR/USD op 1,09145.

Grootste stijger binnen de AEX was opnieuw het aandeel Galapagos dat 2,35% in waarde steeg. Unibail-Rodamco herstelde 1,8% en DSM won, in aanloop naar de cijfers van donderdag alvast 1,3%. Bij de AMX herstelde Wereldhave 4,4% en Flow Traders 1,75%. Beide bedrijven kwamen vrijdag nog met matige cijfers en verwachtingen en verloren hierop fors. Fugro steeg 1,55%.

Grootste daler binnen de AEX was Prosus dat 1,4% verloor. Royal Dutch Shell zakte ruim 0,6% en Aalberts Industries 0,6%. Bij de AMX verloor Intertrust 3,7%, Arcadis moest bijna 2% terug en Signify verloor 1,4%.

Morgen komen uit Engeland de handelsbalans met de industriële productie over december en de (voorlopige) economische groei KW4. Uit de VS het ondernemersvertrouwen (januari) onder mkb'ers, de openstaande vacatures over december en Powell komt namens de Fed met een verklaring voor het Congres.  Bedrijfscijfers zijn er van Randstad en van Vastned Retail (nabeurs). 


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp