Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 7 juni 2019

Nederlandse industrie krimpt!

Vandaag

De Nederlandse industrie heeft in april op jaarbasis 1,2% minder geproduceerd na een daling van 0,4% in maart. Volgens het CBS was er van medio 2014 tot begin 2018 nog sprake van een stijgende trend met daarna een afvlakkende groei die inmiddels is overgegaan tot krimp.
Wall Street sloot donderdag licht hoger met steun in de rug vanwege meevallende groeiverwachting van de Amerikaanse economie door het IMF. De Dow steeg 0,7%, de S&P500 kreeg er 0,6% bij en de Nasdaq sloot met een winst van ruim 0,5%. Vanuit Azië valt alleen nieuws uit Japan te melden doordat de beurzen van China en Hong Kong gesloten blijven. De Nikkei staat vlak voor sluiting op een winst van 0,5%. De Crude Oil Future loopt licht op en noteert USD 53,29 bij een EUR/USD op 1,12651.

Op de agenda staan nog cijfers over de industriële productie (april) van Duitsland (08.00 uur) en Frankrijk (08.45 uur). Tevens uit Duitsland om 08.00 uur de handelsbalans over april en uit Frankrijk om 08.45 uur cijfers over de export. Vanmiddag uit de VS volgt om 14.30 uur het belangrijke officiële banenrapport over mei waarvan dinsdag het ADP-banenrapport nog een duidelijk lagere groei liet zien. Om 16.00 uur volgen nog de groothandelsvoorraden over april.

De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.

 

Door een stijging van 0.1% lag de slotkoers op EUR 544.3. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 0.2%. De nieuwe neerwaartse richting van het VG 40 eind mei 2019 op EUR 545.4 initieerde mede de huidige negatieve trend. Een overtuigende doorbraak van de koersbodem op EUR 541.2 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de dalende trend. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, koers(<)MA50). Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 6 juni 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 530,79 (ISIN: DE000CP68CP0).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,15 (ISIN: DE000CP69GX3).

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp