Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 25 september 2019

Afzettingsprocedure Trump maakt weinig indruk!

Vandaag

De democraten in de VS zijn een officiële afzettingsprocedure gestart tegen president Trump maar weten eigenlijk al dat een kans van slagen in de praktijk vrijwel nihil is. Het is een kwestie van "niet anders kunnen" dat deze procedure is opgestart nadat is komen vast te staan dat Trump mensen heeft aangezet om te helpen bij het zoeken naar feiten die de democraten zouden schaden bij de verkiezingen in 2016.
Wall Street was vooral in de ban van de voortgang over gesprekken van de handelsdeal die dinsdag opnieuw verder weg lijken te drijven na opmerkingen van Trump. De Dow verloor ruim 0,5%, de S&P500 leverde 0,8% in en de Nasdaq verloor 1,5%. Azië staat ook lager met China dat 0,6% verlies laat zien, Hong Kong noteert 1% lager en in Japan staat de Nikkei op 0,4% verlies. De Crude Oil Future noteert USD 56,97 bij een EUR/USD op 1,09981. 

Vanmorgen werden de notulen van de Bank of Japan openbaar waarin de centrale bank laat blijven dat zij voor dit jaar nog altijd rekenen op een bescheiden groei van de eigen economie. Om 08.45 uur volgt het consumentenvertrouwen van Frankrijk over de maand september en vanmiddag uit de VS om 16.00 uur de nieuwe woningverkopen over augustus en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. 


De standen van de futures voorzien een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
De overtuigende uitbraak boven het 25 daags hoogtepunt begin september 2019 op EUR 569.8 initieerde mede de huidige positieve trend. De doorbraak van de koerstop op EUR 548.9 van begin augustus 2019 is een teken van de stijgende trend bij de AEX-index. De laatste tijd neemt het opwaartse momentum wel wat af. Positief signaal is de Stochastics, deze staat zeer hoog met een stand van 86. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 24 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,29 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 591,77  (ISIN: DE000KA1S5A1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp