Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 26 augustus 2019

Van kwaad tot erger!

Vandaag

Na de aangekondigde extra heffingen door China afgelopen vrijdag was er voor Trump geen moment van aarzeling en kwam ook de VS met extra importheffingen. In plaats van verzoening gaat het nu van kwaad tot erger en wordt het spel extreem ver doorgevoerd en dat zal vandaag goed te merken zijn op de financiële markten.
Wall Street reageerde ook al fel op de nieuwe aankondigingen met 2,4% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 2,6% en de Nasdaq leverde 3% in. In Azië kleuren de borden eveneens rood met China dat nog 1,2% lager staat, Hong Kong laat een verlies zien van maar liefst 3% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een verlies van 2,35%. De Crude Oil Future noteert USD 53,60 bij een EUR/USD op 1,11447.

Op de agenda staan om 10.00 uur het ondernemersvertrouwen (Ifo-index) van Duitsland over de maand augustus en uit de VS om 14.30 uur de orders duurzame goederen met de Chicago Fed-index over de maand juli. De G7 in het Franse Biarritz heeft bijzonder weinig opgeleverd. Terwijl Frankrijk onverwachts probeerde de Iraanse minister van buitenlandse zaken binnen de loodsen voor een gesprek werd de stemming er niet veel beter op en kon alleen gemeld worden dat Japan en de VS meer goederen van elkaar zullen afnemen en werd de zorgen om de bosbranden in Zuid Amerika nog net gedeeld. Tegelijk werd wel duidelijk dat Boris Johnson telkens de schaduw van Trump opzoekt. 

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX! 

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Door een daling van 0.9% lag de slotkoers op EUR 542.1. De overtuigende uitbraak onder het 20 daags dieptepunt begin augustus 2019 op EUR 539.6 initieerde mede de huidige negatieve trend. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 23 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 525,07 (ISIN: DE000CP68CE4).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,47  (ISIN: DE000KA1TFG9).
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp