Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 14 januari 2020

Chinese export in de lift!

Vandaag

In aanloop naar de ondertekening van het eerste deel van een handelsdeal tussen China en de VS waren er vanmorgen cijfers over de handelsbalans van China met een export, die in dollars gemeten, een groei liet zien van 7,6% op jaarbasis en dat is fors meer dan de 4% die economen hadden voorzien. Met de import ging het nog harder want die steeg in december met 16,3% op jaarbasis tegenover 9% waarop werd gerekend. Het handelsoverschot van China zakte hiermee naar 46,8 miljard dollar en hiervoor was 51,1 miljard voorzien.
Wall Street liet maandag de remmen weer los met nieuwe records voor de S&P500 en de Nasdaq terwijl Tesla met een winst van bijna 10% de absolute uitblinker was. De Dow steeg 0,3%, de S&P500 kreeg er 0,7% bij en de Nasdaq sloot ruim 1% hoger. Azië laat een wisselend beeld zien met China dat nog 0,2% lager staat en Hong Kong noteert een verlies van bijna 0,3%. Japan is ook weer aangeschoven met een Nikkei die 0,7% hoger lijkt te sluiten. De Crude Oil Future noteert USD 58,11 bij een EUR/USD op 1,11405.

Op de agenda staan nog om 12.00 uur uit de VS het ondernemersvertrouwen onder mkb'ers en om 14.30 uur de inflatie over de maand december. Vanaf 13.00 uur is de start van het nieuwe cijferseizoen en zijn het de grootbanken BlackRock, Citigroup, JP Morgan en Wells Fargo die met hun cijfers komen. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 608.9 ( -0.2%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.3% gestegen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin oktober 2019 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 13 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,69 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,17 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp