Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 7 februari 2020

Nederlandse industrie produceert minder!

Vandaag

De industriële productie in Nederland is in de maand december met 1,7% op maandbasis gedaald. Op jaarbasis ging het om een daling van 0,6% terwijl dat in november nog  een krimp van 1,1% was. 
Wall Street profiteerde donderdag van goede bedrijfscijfers en het nieuws dat China voornemens is om een deel van de importheffingen op Amerikaanse goederen te schrappen. De Dow met de S&P500 stegen ieder met 0,3% en de Nasdaq steeg bijna 0,7% met Twitter als koploper en 15% winst. In Azië noteren de belangrijkste indices licht lager met China dat nog 0,3% lager staat, Hong Kong laat een verlies zien van 0,6% en in Japan is de Nikkei 0,2% lager gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 51,24 bij een EUR/USD op 1,09785.

Op de agenda staan nog cijfers over de industriële productie (december) van Duitsland (08.00 uur) en Frankrijk (08.45 uur). Tevens van Duitsland om 08.00 uur exportcijfers over de maand december en de meeste aandacht zal uitgaan naar het officiële banenrapport van de VS met de werkloosheidscijfers over januari. Dinsdag was het ADP-cijfer van de private sector al buitengewoon goed en vanmiddag om 14.30 uur ligt de consensus op 156.000 nieuwe banen en een werkloosheid van 3,5%. Verder zijn er om 16.00 uur nog cijfers over de groothandelsvoorraden over de maand december. Tenslotte blijft de markt kijken naar de ontwikkelingen  van het coronavirus waarvan het aantal besmettingen sterk is opgelopen en het dodental donderdag met ruim 70 is gestegen waaronder de arts van 34 jaar die het virus als eerste ontdekte. President Xi heeft ondertussen met Trump gesproken en beide laten weten dat er vertrouwen is in de aanpak naar een oplossing van dit probleem. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.9% lag de slotkoers op EUR 618.8, hierdoor zet de AEX-index de hoogste slotkoers neer sinds eind september 2000. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 618.8, begin februari 1920 opwaarts doorbrak. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positieve signalen:
•             De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 98. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
•             De MACD indicator heeft de nullijn opwaarts doorbroken.
•             De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken.
•             Een 200 daags hoogtepunt is bereikt.
•             Een opwaartse koerskloof.
De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 6 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 601,02 (ISIN: DE000KA49S41).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 630,90 (ISIN: DE000KA48X29).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp