Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 31 januari 2019

Met dank aan Royal Dutch Shell!

Vandaag

De AEX is voor het eerst sinds 4 december 2018 weer boven de 520-zone gesloten en heeft hiermee een indrukwekkende maand van herstel afgesloten. Vandaag ging de eer vooral naar Royal Dutch Shell dat met prima cijfers kwam waardoor de AEX zich kon onderscheiden van andere indices.

De AEX opende licht hoger op 520,22 punten en kwam niet verder dan ruim 521 punten. De rentepauze die de Fed lijkt in te zetten levert niet alleen positieve geluiden op maar ook vragen. De macro-economische cijfers gaven vandaag ook geen reden voor een feestje en dus moest het komen van de bedrijfscijfers. Voorbeurs werd bekend dat de werkloosheid in Duitsland in januari is gestegen van 4,9% naar 5,3% en de detailhandelsverkopen stonden ook onder druk. De werkloosheid binnen de Eurozone bleef stabiel op 7,9% en het BBP KW4 kwam uit op +0,2% en dat is volgens verwachting. In Italië was sprake van een krimp in het vierde kwartaal en wel met 0,2% waar eerder nog een lichte groei voorzien was. Uit de VS werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 53.000 zijn gestegen en de arbeidskosten KW4 met 0,7%. De bedrijvigheid in Chicago daalde fors van 63,8 naar 56,7 en de verkoop van nieuwe woningen steeg in november harder dan voorzien (657.000 versus 571.000). In Nederland vielen de kwartaalcijfers van Royal Dutch Shell in goede aarde terwijl Unilever, ondanks een mooie stijging van de winst, niet beloond werd. Bij de buitenlandse bedrijven viel Facebook op met 12% winst en General Electric steeg 13% op de kwartaalcijfers. Voor DowDuPont verliep het minder goed want dat aandeel reageerde met een verlies van 7,6%. In Nederland stonden de financials onder druk en in Duitsland waren dat vooral BASF, Siemens en Deutsche Bank die de DAX naar beneden trokken. Wall Street liet een wisselend beeld zien waardoor de AEX toch weer onder het slot van gisteren dook met 516,67 punten als laagste niveau. Trump kon het niet laten om via Twitter bekend te maken dat er goede stappen gezet worden tijdens de gesprekken met de onderhandelaars uit China maar voor een akkoord is het nog te vroeg. De AEX kon vooral dankzij Royal Dutch Shell 0,4% hoger sluiten op 520,63 punten. De DAX verloor bijna 0,1% en de Euro STOXX50 bleef in datzelfde spoor. Crude Oil noteert USD 55,26 bij een EUR/USD op 1,14542.

KPN was vandaag de grootste stijger binnen de AEX met bijna 7% winst. Het Canadese Brookfield overweegt mogelijk een bod uit te brengen en beleggers namen alvast een voorschot. Royal Dutch Shell steeg bijna 4% en Philips 3,45%. Bij de AMX viel het aandeel BAM op met 5,5% winst. AMG herstelde 3,3% en Fugro bijna 3%.

Grootste daler binnen de AEX was Randstad dat 3,4% verloor. Altice leverde 3,3% in en ING 2,26%. Bij de AMX verloor Wereldhave 4,4% na een adviesverlaging door ING. OCI met Air France-KLM verloren ieder 2,3%.  

Morgen is er eerst aandacht voor de werkloosheid van Japan (december) en de inkoopmanagersindex van de industrie (januari) uit vele landen. Tevens het voorlopige inflatiecijfer (januari) van de Eurozone en veel belangstelling zal er zijn voor het officiële banenrapport (januari) van de VS. Signify, WDP en AND komen met kwartaalcijfers en bij de buitenlandse bedrijven gaat de aandacht naar Deutsche Bank,Chevron, Merck & Co en Exxon Mobil.

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp