Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 8 november 2019

Chinese export sterker dan voorzien!

Vandaag

Uit nieuwe cijfers over de handelsbalans van China wordt duidelijk dat de daling van de export van 0,9% op jaarbasis over de maand oktober duidelijk beter is dan de daling van 3,2% die in september gemeld moest worden en de daling van 3,9% die door economen was voorzien. De import nam met 6,4% af na een daling van 8,5% in september en daar was een daling van 7,8% verwacht. Cijfers over de Duitse handelsbalans over oktober worden om 08.00 uur vrijgegeven.
Wall Street ging op jacht naar nieuwe records na de positieve signalen over het geleidelijk afbouwen van importheffingen tussen China en de VS. De Dow steeg 0,7% en de S&P500 met de Nasdaq wonnen ieder 0,3%. Het optimisme is niet direct terug te vinden in Azië waar China nog 0,4% lager staat en Hong Kong een verlies laat zien van 0,9%. In Japan is het de Nikkei wel gelukt om de handelsweek positief af te sluiten met een dagwinst van 0,25%. De Crude Oil Future noteert USD 56,57 bij een EUR/USD op 1,10525.

Vanmorgen werd ook al bekend dat de industriële productie van Nederland weer is gestegen na enkele maanden van daling. In september steeg de productie binnen de sector met 1,2% terwijl er in augustus sprake was van een daling met 1,3%. Van Frankrijk komen om 08.45 uur cijfers over de industriële productie en vanmiddag uit de VS om 16.00 uur de groothandelsvoorraden over september en het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen (november) volgens de Universiteit van Michigan. Bedrijfscijfers zijn er van Boskalis en Hydratec met uit het buitenland Allianz en Credit Agricole. 


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 0.4% werd donderdag een slotkoers van EUR 597.1 bereikt, met deze slotkoers noteert de AEX-index de hoogste koers sinds eind december 2000. De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin oktober 2019 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. De doorbraak van EUR 583.3, de bovenkant van het rechthoek patroon, signaleerde een voortzetting én bevestiging van de opwaartse trend. Sinds de uitbraak is er geen sprake meer geweest van een substantiele neerwaartse koersbeweging. Het technisch profiel blijft dus sterk en positief. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 7 november 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 582,02 (ISIN: DE000KA48AE5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 610,65 (ISIN: DE000KA478G2).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp