Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 24 oktober 2019

Beleggers trakteren Draghi!

Vandaag

Meestal was het Draghi die beleggers met zijn ruime monetaire beleid beleggers kon trakteren op een mooie beursdag maar dit keer waren de rollen omgedraaid. De ECB kon weinig anders dan de huidige lage rente handhaven en Draghi moest in zijn toelichting ook nog eens zijn zorgen uitspreken over de haperende economische groei. Beleggers hadden echter genoeg aan meevallende cijfers zodat Draghi toch met enige glans afscheid kon nemen.

De AEX opende hoger op 577,96 punten en dat was tevens het laagste niveau van deze handelsdag die meer het karakter had van een na zomerse dag dan intrede van de herfst. Bedrijfscijfers die voorbeurs bekend waren gemaakt vielen goed en gisterenavond had in de VS Tesla onverwachte winstcijfers bekend kunnen maken. Het werd een dag van de "T" in de maand met dit keer niet vanwege de angst voor een crash maar bedrijven die beginnen met de letter "T" want tegenover de mooie cijfers van Tesla (+17%) moest Twitter tegenvallende cijfers presenteren en die veroorzaakten een koersdaling van maar liefst bijna 20%. In eigen land moesten beleggers genoegen nemen met Besi +8,3%, Arcadis +6,%, Pharming +3,9% en RELX +3,7%. BASF en Daimler wonnen ieder ruim 3% op hun cijfers en RBS met 3M verloren ieder ruim 3%. Op macro-economisch gebied ging de aandacht uit, naar de samengestelde inkoopmanagersindex (september) van Frankrijk ( van 50,8 naar 52,6), Duitsland (van 48,5 naar 48,6) en de Eurozone (van 51,8 naar 51,9). De verdere daling van de industrie lijkt te stabiliseren en in de VS kon het voorlopig cijfer van oktober een mooie stijging laten zien van 51,1 naar 51,5. De wekelijkse steunaanvragen zijn met 6000 afgenomen (-3000 verwacht) en de orders duurzame goederen zijn in september met 1,1% gedaald terwijl de nieuwe woningverkopen met 0,7% zijn gedaald.  Wall Street kon niet overtuigen met wel een hoger niveau voor de Nasdaq. De AEX had ondertussen al 582,50 punten als hoogste niveau aangetikt en sloot 1,1% hoger op 582,37 punten. De DAX steeg 0,5% en de Euro STOXX50 kon 0,4% hoger sluiten. Crude Oil noteert USD 56,23 bij een EUR/USD op 1,11054.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Galapagos dat in aanloop naar de cijfers alvast ruim 4% hoger kon sluiten. RELX steeg 3,7% en ASML 3,15%. Bij de AMX steeg BESI 8,3%, Arcadis ruim 6% en ASMI 3,5%.

Het aantal dalers bleef beperkt met bij de AEX het aandeel KPN dat 2,2% verloor, ABN AMRO moest 1,1% inleveren en Unibail Rodamco 0,7%. Bij de AMX verloor WDP ruim 2%, PostNL moest bijna 2% terug en OCI 1,9%. 

Morgen aandacht voor het consumentenvertrouwen (november) en ondernemersvertrouwen (oktober) van Duitsland en het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (oktober) volgens de Universiteit van Michigan. Bedrijfscijfers zijn er dan van Beter Bed, Fugro, Signify, Wereldhave en KPN. 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp