Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 7 januari 2020

Stabiel en toch fragiel!

Vandaag

Hoewel beleggers voorzichtig proberen het vizier omhoog te richten blijft de dreiging voor vergelding door Iran nog duidelijk aanwezig en maakt de markt ook gevoelig voor een reactie!

De AEX opende licht hoger op 609,83 punten met kort daarna 612,19 punten als hoogste niveau. Het was duidelijk een reactie op de draai die maandag in de VS werd gemaakt van een overtuigend verlies bij opening naar een hoger slot doordat de angst voor een tegenaanval door Iran naar de achtergrond werd geschoven. Na ruim een half uur handel ontstond al de eerste hapering doordat de olieprijs begon te zakken en Royal Dutch Shell dit keer voor tegenwind zorgde. Van de Eurozone werd bekend dat de inflatie in december, volgens verwachting, is uitgekomen op 1,3% (1% in november) en de detailhandelsverkopen zijn in november, in volumes gerekend, met 1% toegenomen na een daling van 0,3% in oktober. Uit de VS werd bekend dat het handelstekort in november is afgenomen van 46,9 mrd dollar naar 43,1 mrd dollar (voorzien 43,6 mrd dollar). Een stijging van de export met 0,7% tegenover van een daling van de import met 1% is precies wat Trump wil bereiken al blijft het tempo nog laag. Na het positieve cijfer over de dienstensector volgens Markit bleek het ISM-cijfer met een stijging van 53,9 naar 55 ook prima maar bleek ook dat de fabrieksorders in november met 0,7% zijn gedaald. Wall Street ging richting een wisselende opening terwijl de AEX de winst zag verdampen met 607,89 punten als laagste niveau. De Fed moest vandaag opnieuw bijna 100 miljard dollar injecteren in het financiële systeem van de VS dat blijkbaar nog steeds onvoldoende op vertrouwen kan bouwen. Het laatste uur herstelde de AEX weer licht en de slothandel bepaalde de eindstand op 609,71 punten en dat is een winst van 0,4%. De DAX steeg ruim 0,7% en de Euro STOXX50 bleef steken op 0,2% winst. Crude Oil noteert USD 62,58 bij een EUR/USD op 1,11485.

Grootste stijger binnen de AEX was ASR Nederland met 2,7% winst. ASML sloot 2% hoger en Aegon herstelde 1,85%. Bij de AMX waren de winsten stevig voor AMG (5,5%) en ASMI (4,5%) terwijl Besi 2,4% hoger kon sluiten.

De verliezen bleven beperkt tot 0,9% voor Unilever en 0,6% voor Royal Dutch Shell. Ahold Delhaize bleef achter met een verlies van 0,35%. Bij de AMX verloor SBM Offshore 1,55%, Flow Traders leverde ruim 1% in en Wereldhave sloot 0,8% lager.

Woensdag is de agenda matig gevuld met daarop de fabrieksorders van Duitsland over de maand november en van de Eurozone het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment over december. Mogelijk dat uit de VS nog het ADP-banenrapport over december bekend wordt gemaakt. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp