Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 23 oktober 2019

Katten in het nauw!

Vandaag

Zowel Johnson als Trump verkeren sinds gisterenavond in een vreemde situatie waar zij zich zullen en moeten uit manoeuvreren! Johnson wil na zijn zoveelste nederlaag het liefst nieuwe verkiezingen maar heeft hiervoor ook weer eerst een meerderheid nodig en Trump zal zich met hand en tand blijven verzetten tegen nieuwe bewijzen over zijn handel en wandel met Oekraïine met betrekking tot de verkiezingen.
Wall Street pikte van deze situaties al een graantje mee en sloot lager met 0,15% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 0,4% en de Nasdaq leverde 0,7% in. Azië laat een licht verdeeld beeld zien met China dat nog 0,1% lager staat, Hong Kong noteert een verlies van 0,8% en in Japan is de handel hervat met voor de Nikkei een kleine winst van 0,15%. De Crude Oil Future noteert USD 54,07 bij een EUR/USD op 1,11225.

Vanmorgen werd bekend dat de investeringen in Nederland in augustus slechts 0,2% zijn gestegen en dat is aanzienlijk minder dan de ruim 4% van juli. Om 08.45 uur volgt het ondernemersvertrouwen (oktober) van Frankrijk en om 16.00 uur het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen (oktober) van de Eurozone. Om 16.30 uur volgen de wekelijkse olievoorraden van de VS. Beleggers zullen verder goed kijken naar bedrijfscijfers van Akzo Nobel, Heineken en WDP die uit het buitenland worden aangevuld door Boeing, Eli Lilly en Caterpillar, 

De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX! 


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 576.4 ( 0.1%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.6% gedaald. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Een rechthoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 22 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,20 (ISIN: DE000KA47SF6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 600,83 (ISIN: DE000KA1S5C7).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp