Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 9 augustus 2019

Herstel zet niet door!

Vandaag

Het herstel van donderdag kreeg vandaag geen vervolg door meerdere factoren zoals de economische groei en nieuwe uitlatingen door Trump over de handelsoorlog.

De AEX opende licht lager op 547,19 punten en 548,19 punten als hoogste niveau. Voorbeurs viel het cijfer van de economische groei in Japan nog wel mee maar was het cijfer over de industriële productie in Nederland teleurstellend met in juni een krimp van 2,2% op jaarbasis. In Frankrijk zakte de industriële productie met 2,5% op maandbasis en in Engeland was sprake van een afname met 0,1% waar een groei van 0,4% was voorzien. De Britse economie liet in het tweede kwartaal een krimp zien van 0,2%. Voorbeurs was uit Duitsland ook al bekend geworden dat de export in juni met 0,1% is afgenomen en op jaarbasis zelfs met 8% is gedaald. De AEX schommelde lang rond de 545 punten maar verslechterde na een uitspraak van Trump dat verdere onderhandelingen met China over een handelsdeal momenteel geen zin hebben. Wall Street opende lager er trok de AEX verder in het rood met 540,77 punten als laagste niveau. Bij het klinken van de slotbel resteerde een verlies van 1,2% op 542,22 punten. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder ook ruim 1,2%. Crude Oil kon licht stijgen naar USD 54,38 bij een EUR/USD op 1,12177. Uit het maandrapport van de IEA werd duidelijk dat de wereldwijde vraag naar olie verder zal afnemen.

De AEX kende slechts één stijger en dat was het aandeel DSM dat bijna 0,2% hoger kon sluiten. Bij de AMX bleef het aantal stijgers ook beperkt tot TomTom en Signify die ieder bijna 0,8% konden stijgen en WDP steeg 0,26%.

Grootste daler binnen de AEX was opnieuw ArcelorMittal dat ruim 7,2% verloor. Ahold Delhaize leverde 2,7% in en ING ruim 2,5%. Het verlies ABN AMRO werd vooral veroorzaakt door ex-dividend. Bij de AMX verloor Altice 5,9%, OCI leverde 4,6% in en Aperam 4,5%.   


Maandag is de agenda vrijwel leeg en blijft de beurs van Tokio gesloten!

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp