Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 27 mei 2019

Geen nieuws is goed nieuws!

Vandaag

Het was weer typisch zo'n dag voor de statistieken waarop vrijwel niets gebeurde doordat Wall Street (Memorial Day) en de beurs in Londen (bank holiday) gesloten bleven. Gebrek aan nieuws hield beleggers dan ook langs de zijlijn en werd dit keer ook gezien als een meevaller.

De AEX opende licht hoger op 549,91 punten met kort daarna 551,41 punten als hoogste niveau. Na de kleine winsten op Wall Street (afgelopen vrijdag), bleef de stemming in Azië ook redelijk positief. Toch leverde de AEX, richting het middaguur, een groot gedeelte van de winst weer in met 547,97 punten als laagste punt. Zorgen om de begroting van Italië zorgden voor enige tegenwind maar uit datzelfde land kwam ook nieuws waarop enthousiast werd gereageerd. Een mogelijke fusie tussen Fiat Chrysler en Renault zorgde bij de eerste voor een koerssprong van ruim +8% terwijl Renault zelfs ruim 12% omhoog schoot. Daarmee is tevens deze rustig verlopen handelsdag samengevat want de omzetten bleven laag en de slotwinst van 0,37% voor de AEX op  549,22 punten maakte verder ook geen indruk. De DAX steeg 0,5% en de Euro STOXX50 kreeg er 0,4% bij. Crude Oil noteert USD 1,11926 bij een EUR/ÚSD op 1,11926.

Akzo Nobel was met een winst van ruim 2,5% de grootste stijger binnen de AEX waar ASML 1,44% kon herstellen en KPN 1,34%. Bij de AMX was er eindelijk herstel voor het aandeel PostNL dat 3,2% kon goedmaken. BESI en BAM wonnen ieder 2,1%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel RELX dat 0,8% verloor. Ook Galapagos leverde 0,8% in en Randstad verloor 0,34%. Bij de AMX verloor OCI 2,6%, Eurocommercial verspeelde bijna 2% en Signify 1,34%. 

Mogen zijn er voorbeurs cijfers over het consumentenvertrouwen van Frankrijk (mei) en Duitsland (juni). Van de Eurozone komen cijfers over de geldgroei in april en het economisch sentiment in mei. Uit de VS volgen de S&P Case Shiller huizenprijzen over maart en het consumentenvertrouwen over mei.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp