Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 3 februari 2020

Lichte verbetering industrie!

Vandaag

De cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie laten over een breed front een lichte verbetering zien al was het effect van het coronavirus nog niet meetbaar over januari. Minder krimp was er in de Eurozone (van 46,3 naar 47,9), Duitsland (van 43,7 naar 45,3), Spanje (van 47,4 naar 48,5), Italië (van 46,2 naar 48,9) en Nederland (van 48,3 naar 49,9). Verzwakking werd alleen gemeld door Markit over de VS waar het cijfer licht zakte van 52,4 naar 51,9 terwijl het belangrijkere ISM-cijfer steeg van 47,8 naar 509 (verwacht was 48,5). Engeland verbeterde van 49,8 naar 50 en Frankrijk deed het opvallend goed met een stijging van 50,4 naar 51,1.

De AEX opende licht hoger op 591,43 punten en het duurde toch wel lang voordat een verder herstel kon worden opgepakt. Alle ogen waren gericht op de heropening van de beurzen in China die anderhalve week gesloten zijn geweest en waarvan het lastig te voorspellen viel hoe beleggers zouden reageren op de ontstane situatie. De Chinese overheid haalde alles uit de kast om een scherpe koersval te voorkomen en dat lukte maar deels. Kort na opening stond de Shanghai Composite al ruim 9% lager en bij sluiting was dit -7,7%. De AEX stond na een half uur handel op 589,40 punten en dat bleek later de laagste stand van deze handelsdag. Pas toen de inkoopmanagersindex (ISM) van de VS bekend werd gemaakt, schoot de AEX verder omhoog met 594,52 punten als top van deze handelsdag. Verder werd bekend dat de bouwuitgaven in de VS over december een daling lieten zien van 0,2% op maandbasis (november +0,7%) en de bedrijfscijfers van Siemens Healthineers waren voor beleggers onvoldoende en deden de koers van het aandeel 4,7% dalen. Vanavond nabeurs volgt nog Alphabet, het moeder bedrijf van Google. De AEX sloot 0,5% hoger op 592,36 punten en ook de DAX steeg 0,5% terwijl de Euro STOXX50 0,56% kon herstellen. Crude Oil is verder gezakt naar USD 50,76 bij een EUR/USD op 1,10625

De dagwinst bij de AEX was voor Galapagos dat 3,5% hoger kon sluiten. Adyen steeg 2,6% en 2,5% herstel was er voor Prosus. Bij de AMX steeg Signify 4,2%, Altice sloot 3,2% hoger en Takeaway won 2%.

Een verdere daling van de olieprijs maakte van RD Shell de grootste daler met 2,5% verlies. Ahold Delhaize verloor 1,4% en RELX 0,8%. Bij de AMX verloor WDP 2,7%, OCI leverde 2,2% in en Flow Traders sloot bijna 2,2% lager.  

Dinsdag is de agenda matig gevuld met van de Eurozone de producentenprijzen over december en uit de VS de inkoopmanagersindex van New York (januari) en de fabrieksorders over december. Bedrijfscijfers zijn er dan van Ford, Carsberg en nabeurs van Disney. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp