Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 28 augustus 2019

Beleggers willen duidelijkheid!

Vandaag

Nog altijd blijven beleggers in de ban van de onzekerheid rondom de handelsoorlog en er zal eerst meer duidelijkheid moeten komen om hieraan een einde te maken. Uitspraken hierover worden te pas en te onpas gedaan en blijken soms ook helemaal onjuist of verzonnen. Het kan ook een kwestie worden van "mee leren leven" want de kans op een snelle oplossing zit er nog niet in.
Wall Street zakte ook weg door groeiende twijfels over eerder gedane uitspraken over telefonisch contact met Beijng. De Dow verloor bijna 0,5% en de S&P500 met de Nasdaq sloten ieder ruim 0,3% lager. Azië laat een gemengd beeld zien met China dat nog 0,4% lager staat, Hong Kong noteert vrijwel vlak en in Japan staat de Nikkei nog net op een kleine winst van ruim 0,1%. De Crude Oil Future noteert USD 55,52 bij een EUR/USD op 1,10887.

Op de agenda staan om 08.00 uur het consumentenvertrouwen van Duitsland over de maand september, om 10.00 uur de geldgroei (juni) binnen de Eurozone en vanmiddag om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden van de VS. Bedrijfscijfers waren er nog van NIBC (stabiele winst) en SIF (ziet resultaten verbeteren). 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 547.3 bereikt na een stijging van 0.7%. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 0.4%. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak onder EUR 539.6, het 50 daags dieptepunt, begin augustus 2019. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 27 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 525,02 (ISIN: DE000CP68CE4).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,33  (ISIN: DE000KA1TFG9).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp