Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 24 juni 2020

Verkeerde cocktail!

Vandaag

Ondanks een verbetering van het ondernemersvertrouwen in Duitsland en Frankrijk kregen beleggers een verkeerde cocktail voorgeschoteld waardoor de verliezen gedurende de dag alleen maar groter werden.

De AEX opende licht lager op 571,41 punten met kort daarna 572,54 punten als hoogste niveau. De zorgen begonnen vanwege toenemende angst op besmettingsgevaar in met name de VS. In de ochtend waren de cijfers over het ondernemersvertrouwen voor zowel Frankrijk als Duitsland beter dan gedacht. Het Franse cijfer herstelde van 71 naar 77 in juni (verwacht was 76) en de Ifo-index van Duitsland herstelde van 79,5 naar 86,2 en daar was een stand van 84,3 voorzien. Toch verslechterde het sentiment want naast de nieuws angst voor besmettingen liet het IMF weten dat de wereldeconomie harder geraakt zal worden dan eerder voorzien en dat nieuws werd opgevolgd door het bericht van Trump dat hij van plan is met nieuwe importheffingen te komen op Europese producten. Hoewel het niet de eerste keer is dat Trump hierover begint, is de timing wel vervelend en reageerden beleggers fel. De verliezen leken zich lang te stabiliseren maar ook Wall Street liet zich meeslepen door deze onzekerheden zodat de verliezen verder opliepen en de AEX op het laagste niveau moest sluiten op 557,33 punten en dat is een verlies van 2,94%. De DAX leverde zelfs 3,4% in en de Euro STOXX50 bleef met een verlies van bijna 3% in het spoor van de AEX. De Crude Oil zakte weer ruim onder de USD 40 tot USD 37,86 bij een EUR/USD op 1,12716.

De verliezen werden breed gedragen bij niet al te hoge handelsvolumes en bij de AEX geen enkele stijger. Bij de AMX was er toch nog 0,8% winst voor PostNL en FlowTraders steeg 0,2%.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat bijna 7,7% verloor. ABN AMRO door 7,2% in de min en Unibail Rodamco sloot 6,4% lager. Bij de AMX was er 6,1% verlies voor TKH, Aperam verloor 5,9% en Altice 5,5%.

Morgen is er eerst aandacht voor het consumentenvertrouwen in Duitsland over de maand juli en halverwege de dag volgen de notulen van de ECB. Uit de VS volgen, naast de wekelijkse steunaanvragen, de orders duurzame goederen over mei en het definitieve cijfer BBP KW1. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp