Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 23 oktober 2019

Nog geen vuurwerk!

Vandaag

Terwijl het cijferseizoen van bedrijven goed op gang begint te komen kan er een voorzichtige conclusie getrokken worden dat de resultaten over het algemeen wat lager uitvallen dan een jaar geleden en dat echte uitschieters tot nu toe beperkt zijn gebleven. Als gevolg hiervan blijven de belangrijkste indices, ondanks toenemende onzekerheid, redelijk stabiel liggen.

De AEX opende licht lager op 573,77 punten als reactie op het uitblijven van een stemming over de Brexit-deal en de extra druk die Trump ondervindt bij zijn afzettingsprocedure. Toch bleef de schade beperkt met 573,15 punten als laagste niveau en zelfs een tussentijdse top op ruim 577 punten. Macro-economisch nieuws bleef beperkt met na de matige cijfers over de investeringen in Nederland was er in Frankrijk een lichte afname van het ondernemersvertrouwen (oktober van 106 naar 105) en het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen binnen de Eurozone zakte in oktober van -6,5 naar -7,5 en de wekelijkse olievoorraden in de VS lieten een lichte daling zien. Zoals verwacht ging de meeste aandacht naar de bedrijfscijfers die voor Akzo Nobel, Heineken en WDP best goed waren met wel verschillende reacties van beleggers. Zo steeg Akzo Nobel 2% en moesten Heineken en WDP respectievelijk 3,1% en 1,1% inleveren. De nabeurs cijfers van Texas Instruments (-6,3%) veroorzaakten wel enige koersdruk terwijl vandaag de cijfers van Boeing (+1,2%) zelfs iets minder slecht waren dan voorzien en de matige cijfers van Caterpillar de schade wisten te beperken tot -0,4%. Eli Lilly moest ondanks degelijke cijfers juist 2,8% inleveren. Wall Street liet een verdeelde opening zien en de AEX kroop geleidelijk richting het slot van dinsdag en sloot slechts 0,1% lager op 575,97 punten. De DAX steeg ruim 0,3% en de Euro STOXX50 sloot een fractie hoger. (+0,06%). Crude Oil noteert USD 55,18 bij een EURUSD op 1,11165.  

Grootste stijgers binnen de AEX waren Akzo Nobel met IMCD die ieder 2% hoger konden sluiten. Randstad volgde met ruim 1,9% winst. Bij de AMX bleven de winsten beperkt tot Eurocommercial dat 1,55% hoger kon sluiten, AMG steeg 0,9% en Fagron 0,7%.

Grootste daler binnen de AEX was Heineken dat 3,1% verloor op tegenvallende resultaten in de VS. Unilever verloor 1,1% en DSM 1%. Bij de AMX werd de forse winst van gisteren bij TomTom  weer gecorrigeerd met dit keer een verlies van 5,2%. Basic Fit verloor 2,3% en BAM 1,9%. Bij de AScX werd de winstwaarschuwing van Brunel afgestraft met een koersval van 23%.

Morgen gaat de meeste aandacht naar het rentebesluit van de ECB en de laatste toespraak van Mario Draghi. Bedrijfscijfers zijn er van Arcadis, Besi en Pharming. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp