Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 4 juli 2019

Wall Street kent geen hoogtevrees!

Vandaag

Met maar liefst drie keer een "all time high"op de borden is Wall Street begonnen aan de viering van Independence Day waardoor de deuren vandaag voor handel gesloten blijven. De records werden niet gedragen door mooie macro-economische cijfers maar pure verwachting dat de Fed de rente binnenkort zal verlagen. De Dow steeg voor het eerst op een nieuw record en deed dat met bijna 0,7% winst en de S&P500 met de Nasdaq verhoogden de lat met ieder 0,75% winst. Azië laat een verdeeld beeld zien met China dat nog 0,3% lager staat, Hong Kong noteert 0,1% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een winst van 0,2%. De Crude Oil Future noteert USD 56,98 bij een EUR/USD op 1,12846.

Mede vanwege de feestdag in de VS blijft de agenda vrijwel leeg met daarop alleen de inflatie van Nederland over de maand juni die uitkwam op 2,7% op jaarbasis (mei was 2,4% op jaarbasis) en om 11.00 uur van de Eurozone de detailhandelsverkopen over de maand mei. Verder zal er gesproken worden over de opvolging van Mario Draghi waarvoor de huidige IMF-baas Christine Lagarde de beste papieren lijkt te hebben. Haar eventuele benoeming wordt niet door alle lidstaten met gejuich ontvangen maar een bevestiging zal waarschijnlijk niet lang op zicht laten wachten. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag werd een slotkoers van EUR 572.9 bereikt na een stijging van 0.5%, hierdoor bereikt de AEX-index de hoogste slotkoers sinds begin augustus 2018. De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de opwaartse kruising boven het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019. op Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 200 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 3 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 555,41 (ISIN: DE000KA1S429).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,01 (ISIN: DE000CY51SK5).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp