Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 12 mei 2020

Aantal faillissementen neemt toe!

Vandaag

Het CBS heeft vanmorgen nieuwe cijfers bekend gemaakt over het aantal faillissementen dat in april is uitgekomen op 320 uitspraken en dat zijn er 75 meer dan in maart. Hoewel april de eerste volle maand is waarin de maatregelen van de crisis merkbaar waren werken de uitkomsten toch met meer vertraging door lopende steunmaatregelen en doorlooptijden van aanvragen en uitspreken faillissement.
Wall Street liet maandag een gemengd beeld zien met een Dow die 0,45% moest inleveren, de S&P500 sloot nagenoeg vlak en de Nasdaq steeg 0,8%. Binnen de VS zijn de meningen over versoepeling van maatregelen sterk verdeelden dat komt niet alleen door de uitspraken van Trump maar ook doordat de onderlinge verschillen over de verspreiding van het virus in de verschillende Staten in andere fases verkeren. Azië noteert overwegend lager met China dat nog 0,3% lager staat, Hong Kong laat een verlies zien van 1,45% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, inmiddels weer 0,2% hoger. De Crude Oil Future noteert USD 24,36 bij een EUR/USD op 1,08145.

Vanmorgen werd uit China al bekend dat de producentenprijzen in april op jaarbasis met 3,1% zijn gedaald (maart -1,5%) en de inflatie is vertraagd van 4,3% in maart naar 3,3% in april. Ook het CBS kwam vanmorgen met inflatiecijfers van Nederland en die bleven in april steken op 1,2% versus 1,4% in maart. Brandstoffen werden duidelijk goedkoper. Op de agenda staan nog om 12.00 uur het ondernemersvertrouwen mkb in de VS over april en om 14.30 uur de inflatie over april. Aegon kwam zojuist met de kwartaalcijfers en kon door hogere credit spreads de winst toch nog zien toenemen. Buitenlandse bedrijven die met cijfers komen zijn Allianz, Lufthansa, E.ON, Thyssenkrupp en Vodafone. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 520.3 ( 0.0%). Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 4.8%. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 512.2 eind april 1920 opwaarts werd doorbroken. De index bevindt zich binnen in een symmetrische driehoek formatie. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 krijgt de opwaartse trend een verse impuls en liggen hogere koersen in het verschiet. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 11 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 499,86 (ISIN: DE000KB283U6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,54 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp