Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 30 juli 2019

Trump blijft wijzen!

Vandaag

Een ander de schuld geven, dat talent ligt met name bij Trump. Nadat maandag de Fed. nog een flinke sneer werd uitgedeeld had hij vandaag China weer in het vizier. In plaats van de strooppot werd de fles azijn weer tevoorschijn gehaald en werd China beschuldigd van het feit dat er veel te weinig Amerikaanse landbouwproducten worden afgenomen. China zou hiermee de afspraken niet nakomen en dat is geen hoopvolle start voor de gesprekken die vandaag weer begonnen zijn.

De AEX opende licht hoger op 580,33 punten maar kwam niet verder dan 580,51 punten. Beleggers moesten vandaag verschillende vertrouwenscijfers verwerken maar die waren niet echt bepalend voor het sentiment. Er werd vooral gespeculeerd over het rentebesluit van de Fed. dat woensdagavond bekend wordt gemaakt en ook de herstart van de gesprekken tussen China en de VS trokken de aandacht. Het ondernemersvertrouwen in Nederland liet in juli een lichte verbetering zien en steeg van 3,3 naar 3,9 terwijl het consumentenvertrouwen in Duitsland in augustus een fractie terugviel. Het GfK-cijfer zakte van 9,7 naar 9,7 en het consumentenvertrouwen voor de Eurozone verbeterde in juli nog licht van -7,2 tot -6,6. Beduidend beter dan voorzien was het cijfer van de Conference Board in de VS dat steeg onverwacht van 124,3 tot 135,7. De persoonlijke inkomens bleven in juli gelijk op 0,4% en  de uitgaven stegen met 0,3% (mei 0,4%). Verder steeg de voorlopige inflatie van Duitsland in juli van 1,6% naar 1,7% op jaarbasis, het economisch sentiment binnen de Eurozone zakte licht van 103,3 tot 102,7 en de aanstaande huizenverkopen stegen met 2,8%. Beleggers deden weinig moeite om echt in beweging te komen zodat de handelsvolumes laag bleven. Het was vooral de Duitse beurs die de koersdruk aanwakkerde met Lufthansa dat ruim 6% verloor na zwakke kwartaalcijfers en Bayer leverde om diezelfde reden 3,2% in . Ook Wall Street ging een lagere opening tegemoet zodat de AEX een laagste stand kon bereiken op 573,26 punten en 0,9% lager sloot op 574,34 punten. De DAX verloor ruim 2% en de Euro STOXX50 leverde 1,6% in. Crude Oil noteert USD 57,20 bij een EUR/USD op 1,11461.

De AEX kende slechts één stijger en dat was Heineken dat 0,56% hoger kon sluiten. Bij de AMX bleef het aantal stijger beperkt tot twee met Signify dat bijna 0,6% hoger kon sluiten en Flow Traders steeg 0,3%.

Takeaway was met een verlies van 5,8% de grootste daler binnen de AEX waar ABN AMRO 3,3% verloor en ArcelorMittal 2,9%. Bij de AMX verloor Wereldhave 3,7%, Aperam leverde in aanloop naar de cijfers 3,3% in en PostNL 2,9%. 

Woensdag komen er veel macro-economische cijfers en ook veel bedrijfscijfers. De meeste aandacht gaat uit naar het rentebesluit van de Fed.  en het ADP-banenrapport in VS. Verder voorlopige groeicijfers KW2 van Spanje en de Eurozone, de inkoopmanagersindex (juli) van China en het consumentenvertrouwen (juli) van Japan. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp