Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 18 juli 2019

Huawei vormt de bottleneck!

Vandaag

Het vervolg over gesprekken voor een handelsdeal tussen China en de VS zijn stilgelegd nadat is gebleken dat er vooralsnog geen concessies worden gedaan richting de sancties tegen Huawei. China had dit als voorwaarde gesteld maar Trump wil daar niets van weten aldus berichten in The Wall Street journal. Het is de zoveelste impasse waarbij Trump zich overigens comfortabel voelt zolang de economie maar voldoende blijft groeien.
Wall Street kreeg gedurende de handel al last van deze berichtgeving en sloot licht lager met 0,4% verlies voor de Dow, de S&P500 zakte 0,65% en de Nasdaq leverde bijna 0,5% in. Azië laat ook een lager beeld zien met China dat nog 0,8% lager staat, Hong Kong noteert 0,65% lager en in Japan staat de Nikkei op een verlies van 2,1% en dat is ook mede te danken aan een lager cijfer van de export die in juni op jaarbasis met 6,7% is gedaald (verwacht was -5,4%). De Crude Oil Future noteert USD 56,77 bij een EUR/USD op 1,12382.

Vanmorgen werd tevens bekend dat de werkloosheid in Nederland weer iets is opgelopen tot 313.000 in juni en dat is 3,4% van de beroepsbevolking (mei was 3,3%). Het aantal geregistreerde WW-uitkeringen zakte in juni wel met 3,2%. Om 10.30 uur volgen de detailhandelsverkopen (juni) van Engeland en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, de Philadelphia Fed-index over de maand juli en om 16.00 uur de leidende indicatoren over juni. Volgens het Beige Book, dat woensdagavond bekend werd gemaakt, zijn de economische ontwikkelingen nog steeds behoorlijk al worden de ontwikkelingen over de handelsoorlog nauwlettend gevolgd. NSI en Sligro kwamen vanmorgen al met cijfers en uit het buitenland zijn dat easyJet, Thomas Cook, Novartis, SAP, United Health, Morgan Stanley, Philip Morris, PPG en Microsoft (nabeurs). 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 572.3 ( 0.2%), de AEX-index laat nu een reeks van 5 opeenvolgende dagen van stijging zien.   Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen: -De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 88. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. -De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 17 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,33 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,59 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp