Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 27 juli 2020

Focus op ondernemersvertrouwen Duitsland!

Vandaag

Terwijl de afgelopen handelsweek werd gedomineerd door oplopende spanningen geopolitieke spanningen en het coronavirus zal de start vandaag een stuk rustiger zijn met de focus op het ondernemersvertrouwen van Duitsland over de maand juli. Afgelopen vrijdag waren de voorlopige cijfers van de samengestelde inkoopmanagersindex nog hoopgevend maar werden door beleggers terzijde geschoven doordat de aandacht volledig werd ingenomen door de andere zaken die genoemd zijn.
Op Wall Street veranderde vrijdag niet veel ten opzichte van de start van de handel met opnieuw breed gedragen verliezen. De Dow sloot 0,7% lager, de S&P500 leverde 0,6% in en de Nasdaq eindigde met een verlies van 0,9%. Azië start voorzichtig met China dat nog 0,4% lager staat, Hong Kong noteert een verlies van 0,6% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 0,2%. De Crude Oil Future noteert USD 41,24 bij een EUR/USD op 1,16982.

De agenda is bijzonder rustig met om 10.00 uur van de Eurozone de ontwikkeling van de geldgroei in de maand juni en van Duitsland het Ifo-ondernemersvertrouwen over juli. Vanmiddag uit de VS de orders duurzame goederen over juni. Bedrijfscijfers zijn er van KPN en uit het buitenland Ryanair en SAP. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 564 ( -2.2%). De koers daalde 1.7% over de afgelopen 5 dagen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 opwaarts krulde. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Negatieve signalen: -Een 10 daags dieptepunt is bereikt. -Een neerwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 24 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,24 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,64 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp