Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 18 juli 2019

Handelsoorlog en wisselende bedrijfscijfers!

Vandaag

Het sentiment werd vandaag weer eens flink door elkaar geschud waarbij de beurs van Amsterdam opvallend goed bleef presteren. De hoop op een snelle hervatting van de handelsgesprekken tussen China en de VS lijken weer even van de baan nadat Trump de eis van China, om Huawei meer ruimte te geven, van tafel werd geveegd. Wisselende resultaten van bedrijfscijfers zorgden ook voor twijfel en daar houden beleggers niet van.

De AEX opende lager op 569 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. Oplopende verliezen in Azië waren de belangrijkste reden voor de tegenwind waar de AEX mee te maken had. Japan verloor bijna 2% mede door tegenvallende cijfers over de export en het verlies van China (-1%) had natuurlijk ook te maken met het uitstellen van nieuwe gesprekken met de VS. Toch kon de AEX vrij eenvoudig herstellen en deed dat vooral onder aanvoering van ASML dat, na de goede cijfers van woensdag, met adviesverhogingen te maken kreeg. Vandaag waren de smallcaps NSI en Sligro aan de beurt waarbij de eerste beter dan voorzien presteerde en 0,6% hoger kon sluiten terwijl Sligro, met tegenvallende resultaten, de koers ruim 8% zag duikelen. Ook de cijfers van buitenlandse bedrijven lagen niet op één lijn met Novartis dat 2,3% kon stijgen,en SAP verloor 5,6% of Philip Morris dat ruim 9% in waarde steeg terwijl Netflix 11% onderuit ging. Op macro-economisch gebied viel de hogere bedrijvigheid in Philadelphia op want die steeg, na eerdere dalingen, in juli weer onverwacht van 0,3 naar 18. De wekelijkse steunaanvragen stegen volgens verwachting met 8000 tot 216.000 en de leidende indicatoren lieten in juni een kleine daling zien van 111,8 naar 111. De AEX bereikte rond 13.00 uur toch nog onverwacht 574 punten als hoogste niveau maar moet uiteindelijk toch het hoofd buigen toen Wall Street licht lager van start ging. De slothandel bepaalde de eindstand op 571,57 punten en dat is een verlies van 0,13%. De DAX verloor 0,92% en de Euro STOXX50 leverde 0,5% in. Crude Oil noteert USD 55,12 bij een EUR/USD op 1,12279.  

De AEX kende slechts 6 stijgers met opnieuw ASML aan kop en 2,8% winst. Adyen steeg 1,7% en Galapagos 0,8%. Bij de AMX waren slechts 5 stijgers met ook daar een bekende want net als woensdag was GrandVision de grootste stijger met dit keer 7,4% winst op overname nieuws. Arcadis steeg 2,3% en ASMI 1,5%.

Grootste daler binnen de AEX was opnieuw IMCD dat 3,2% verloor. ArcelorMittal verloor toch weer 2,6% en Ahold Delhaize 2,3% Bij de AMX verloor Intertrust 2,4%, TKH leverde 2,3% in en OCI 2,1%. Morgen is er eerst aandacht voor de inflatie van Japan over de maand juni en daarna uit Duitsland de producentenprijzen over juni en van de Eurozone de lopende rekening over mei. Uit de VS volgt alleen het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over de maand juli. Bedrijfscijfers zijn er van Wessanen en Accell Group met uit het buitenland American Express, BlackRock en Manpower. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp