Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 24 juli 2020

Meer oog voor zorgen!

Vandaag

Terwijl de ondertoon nog altijd goed is vanwege de vele stimuleringen maken beleggers zich toch wat meer zorgen over de aanhoudende stijging van het aantal besmettingen. Het (reis)gedrag zal moeten uitwijzen of dit terecht is en ondertussen worden er nieuwe voorbereidingen getroffen om versoepelingen terug te draaien. Daarnaast sluipen verschillende geopolitieke spanningen de markt binnen en ook dat zorgt voor terughoudendheid onder beleggers.
Wall Street liet zich leiden door zwakke cijfers over de werkgelegenheid en aflopende steunpakketten waarvoor nog geen verlenging is afgesproken. De Dow verloor 1,3%, de S&P500 sloot 1,2% lager en de Nasdaq leverde 2,3% in. Nabeurs kwam Intel met degelijke kwartaalcijfers In Azië noteert China nog 2,7% lager en Hong Kong laat een verlies zien van 2,2%. In Japan blijft de beurs gesloten! De Crude Oil Future is gezakt naar USD 41,16 bij een EUR/USD op 1,15917.

Op de agenda staan vooral de voorlopige cijfers van de samengestelde inkoopmanagersindex over de maand juli met Frankrijk (09.15 uur), Duitsland (09.30 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS om 15.45 uur. Van Italië volgen om 10.00 uur het consumenten- en ondernemersvertrouwen over de maand juli en uit de VS nog om 16.00 uur de nieuwe woningverkopen in juni. Signify en Accell komen met hun kwartaalcijfers en uit het buitenland zijn dat Vodafone, American Express en Honeywell. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 0.7% werd donderdag een slotkoers van EUR 576.7 bereikt. Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.5% gestegen. De trend werd positief nadat het VG 40 bij een koers van EUR 522.8 een opwaartse richting aannam. De index bevindt zich aan de bovenkant van een symmetrische driehoek formatie. Bij een duidelijke doorbraak van deze grens op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 23 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 552,11 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,82 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp