Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 29 augustus 2019

Uitgestoken hand China zet beurzen hoger!

Vandaag

Met een uitgestoken hand probeert China de vastgelopen onderhandelingen met de VS nieuw leven in te blazen door nu ook officieel te melden dat er weer concreet gesproken moet worden over een oplossing van het voortslepende handelsconflict. Volgens het ministerie van Handel wordt er niemand beter van deze kwestie en heeft het land aan de VS gevraagd om "de noodzakelijke voorwaarden te scheppen voor een voortzetting van bilaterale gesprekken".

De AEX opende vanmorgen licht lager op 547,62 punten met kort daarna 547,23 punten als laagste niveau. Beleggers werden al vrij vroeg verrast door het nieuws van de oproep door China om weer aan de onderhandelingstafel te schuiven en dit nieuws was het belangrijkste dat beleggers bezig hield. De verwachte cijfers over de handelsbalansen van China en de VS bleven uit maar er bleven genoeg punten over om op te reageren. Zo bleef de werkloosheid van Duitsland in augustus stabiel op 5% nam de inflatie in augustus af van 1,7% tot 1,4% op jaarbasis, zakte het consumentenvertrouwen binnen de Eurozone van -6,6 naar -7,1 en verbeterde het economisch sentiment in augustus van 102,7 naar 103,1. Nieuwe ramingen over de economische groei KW2 lieten voor Frankrijk een lichte verbetering zien van 0,3% groei op kwartaalbasis (was 0,2%) en voor de VS een kleine verzwakking van 2,1% op jaarbasis naar 2%. Verder stegen de wekelijkse steunaanvragen, volgens verwachting, met 4000, stegen de groothandelsvoorraden in juli met 0,2% op maandbasis en namen de aanstaande woningverkopen in juli met 0,3% af. Een andere positieve factor kwam door nieuws uit Italië waar Conte inmiddels mandaat heeft gekregen om een nieuwe regering te vormen die zeer waarschijnlijk meer pro Europa zal zijn. Wall Street reageerde ook positief op het initiatief van China met winsten die al snel opliepen tot 1,5%. Na een hoogste stand van 555,87 punten voor de AEX resteerde bij sluiting een winst van bijna 1,1%. De DAX sloot 1,15% hoger en de Euro STOXX50 won ruim 1,3%. Crude Oil noteert USD 56,50 bij een EUR/USD op 1,10571.  

ArcelorMittal was met 3,8% winst de grootste stijger binnen de AEX. ASML steeg 2,7% en KPN met Ahold ieder 1,7%. Bij de AMX steeg OCI 7,1%, Boskalis kon 3,6% herstellen en Arcadis 3,2%.

De AEX kende slechts 4 dalers met Unibail Rodamco dat 1,4% verloor, ASR Nederland verloor 0,7% en Galapagos 0,5%. Bij de AMX waren maar 3 dalers met Wereldhave dat 0,8% verloor, Eurocommercial 0,6% en PostNL 0,2%.

Morgen zijn er eerst de detailhandelsverkopen en de industriële productie (juli) van Japan en tevens de detailhandelsverkopen van Duitsland en Spanje. Van de Eurozone de inflatie over augustus en uit de VS de persoonlijke inkomens over juli, de bedrijvigheid in Chicago over augustus en het consumentenvertrouwen (augustus) volgens de Universiteit van Michigan. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp