Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 26 augustus 2019

Praatjes vullen geen gaatjes!

Vandaag

Beleggers hielden vandaag het hoofd bijzonder koel nadat China en de VS elkaar dit weekend nog van alles verweten en een oplossing voor het handelsconflict alleen maar verder weg dreef. Volgens Trump ontving Washington "zeer goede telefoontjes" uit Beijing en dat was blijkbaar net genoeg om een verkoopgolf te kunnen stoppen. Nu zijn beleggers onderhand wel gewend geraakt aan loze beloftes en zalvende woorden maar wordt het ook de hoogste tijd om daadwerkelijk iets te doen want al die praatjes vullen geen gaatjes.

De AEX opende lager op 539,58 punten en het dieptepunt op 538,74 punten mag gerust als een meevaller worden gezien. Beleggers hadden het weekend ook de tijd om verder na te denken over het gedrag van Trump en Xi maar dat de financiële markten op deze manier zouden reageren is toch wel vrij uniek en zegt mogelijk iets over inschatting dat het conflict langer gaat duren. De macro-economische cijfers bleven beperkt en hadden inhoudelijk geen positief effect op het sentiment want het ondernemersvertrouwen in Duitsland zakte in augustus harder dan voorzien van 95,7 naar 94,3 waar 95,1 was voorzien en in de VS zakte de bedrijvigheid in Chicago van +0,03 naar -0,36 in juli. De orders duurzame goederen lieten in juli op maandbasis nog wel een stijging zien van 2,1% maar ex defensie waren de cijfers een stuk minder rooskleurig. Bij lage handelsvolumes schoot de AEX behoorlijk heen en weer met nog net voor het middaguur 545,33 punten als hoogste niveau en een uur voor sluiting toch weer kleine verliezen op de borden. Toen eenmaal duidelijk werd dat Wall Street een hogere opening kon vasthouden, herstelde de AEX alsnog en sloot 0,2% hoger op 543,32 punten. De DAX steeg 0,4% en de Euro STOXX50 won ruim 0,4%. Crude Oil noteert USD 54,07 bij een EUR/USD op 1,11115.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ArcelorMittal dat 1,6% kon herstellen. ASR Nederland won 1,5% en ASML 1,2%. Bij de AMX ging de dagwinst naar AMG dat 4,5% kon herstellen. PostNL steeg 1,8% en OCI 1,5%.

Grootste daler bij de AEX was opnieuw IMCD dat toch weer 2,2% verloor Aalbers levderde 0,85% in en Philips ruim 0,7%. Bij de AMX verloor Arcadis 1,9%, Altice leverde 1,5% in en TKH ruim 1,2%.

Morgen is er eerst een nieuwe raming van de economische groei KW2 van Duitsland en uit Frankrijk het consumenten- en ondernemersvertrouwen over augustus. Uit de VS volgt nog het consumentenvertrouwen over augustus. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp