Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 18 juni 2020

Gevoelloos!

Vandaag

Beleggers hadden vandaag moeite om het juiste richtingsgevoel te vinden waardoor de handelsvolumes aan de lage kant bleven en de onderlinge verschillen geen indruk konden maken. De AEX opende licht lager op 564,68 punten maar kreeg onverwacht steun na het nieuws uit China dat de nieuwe besmettingsgolf in Peking onder controle zou zijn. Rond 11.00 uur bereikte de AEX een hoogste stand op 569,63 punten om vervolgens toch weer een draai te maken. De BoE liet weten dat de belangrijkste rentetarieven niet worden aangepast en dat er 100 miljard pond extra beschikbaar komt voor het bestaande opkoopprogramma van obligaties en staatsleningen. Beleggers hadden op meer gerekend en dat was ook terug te zien in de koersen. Uit de VS werd bekend dat de (eerste) wekelijkse steunaanvragen zijn uitgekomen op 1,5 miljoen terwijl er 1,3 miljoen verwacht waren. Veel beter waren de cijfers van de bedrijvigheid in Philadelphia waar de Philly Fed-index in juni spectaculair kon stijgen van -43,1 naar +27,5. De leidende indicatoren stegen in mei met 2,8% waar een stijging met 2,4% was voorzien. Met een lagere opening van Wall Street in het vooruitzicht zakte de AEX verder weg met 560,70 punten als laagste niveau. Nadat duidelijk werd dat de verliezen op Wall Street beperkt bleven en er steeds meer "groen" op de borden verscheen, herstelde de AEX naar een slotstand van 562,61 punten oftewel een verlies van 0,7%. De DAX sloot 0,6% lager en de Euro STOXX50 leverde 0,4% in. Crude Oil is gestegen naar USD 38,50 bij een EUR/USD op 1,12212.

Grootste stijger binnen de AEX was AkzoNobel dat ruim 2% hoger kon sluiten. KPN steeg 1,7% en Prosus 0,85%. Bij de AMX werd het aandeel TKH beloond met 6,3% winst na een meevallende update over de resultaten. Aalberts en GrandVision stegen ieder 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 5,7% verloor. Unibail Rodamco zakte 3,3% en Just Eat Takeaway 2,5%. Bij de AMX verloren Pharming en Signify ieder 3,6% en Arcadis leverde 3,3% in. 

De agenda is vrijdag matig gevuld met eerst uit Japan de inflatie over mei, vervolgens uit Duitsland de ontwikkeling van de producentenprijzen in mei, uit Engeland de detailhandelsverkopen over mei en van de Eurozone de lopende rekening over april.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp