Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 20 september 2019

Investeringen stijgen weer!

Vandaag

De investeringen in Nederland zijn in de maand juli weer gestegen en wel met 4,4% na een daling van 0,6% in juni. Volgens het CBS ging het vooral om gebouwen en machines waar de geldstroom toenam.
Wall Street bleef donderdag dicht bij huis met een Dow die nog wel 0,2% verloor maar de S&P500 sloot vlak en de Nasdaq steeg nog net 0,07%. In Azië is ook weinig beweging te zien met China en Hong Kong die 0,1% hoger staan en in Japan staat de Nikkei op ee winst van 0,2%. De Crude Oil Future noteert USD 58,67 bij een EUR/USD op 1,10565.

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat de inflatie in augustus gelijk is gebleven en op jaarbasis op 0,3% is uitgekomen. De agenda is verder rustig met om 08.00 uur de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen (augustus) in Nederland en de producentenprijzen (augustus) in Duitsland. Daarna komt om 16.00 uur alleen nog het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen (september) in de VS. Verder wordt er uitgekeken of er nog nieuws komt over het geheime plan van Johnson over de Brexit en is het de derde vrijdag van de maand waarop meer optieseries expireren. 

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX! De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag werd een slotkoers van EUR 579.1 bereikt na een stijging van 0.4%. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.8%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de duidelijke uitbraak boven EUR 569.8, het 25 daags hoogtepunt, begin september 2019. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 583.3 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags hoogtepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 19 september 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,18 (ISIN: DE000KA1TUQ7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 591,93  (ISIN: DE000KA1S5A1).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp