Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 22 juni 2020

Sentiment blijft gevoelig!

Vandaag

Afgelopen weekend is het aantal besmettingen wereldwijd weer flink toegenomen met Noord- en Zuid Amerika als aanhoudende brandhaarden. Economische belangen wegen daar nu zwaarder dan gezondheid en dat zorgt ook voor oplopende spanningen. In de VS is bovendien de verkiezingscampagne van start gegaan en ook dat is niet zonder risico op besmettingen.
Wall Street moest afgelopen vrijdag ook alsnog het hoofd buigen vanwege toenemende zorgen. De Dow verloor 0,8%, de S&P500 leverde bijna 0,6% in en de Nasdaq sloot vrijwel vlak (+0,03%). Azië begint de nieuwe week rustig en verdeeld met China dat nog 0,3% hoger staat, Hong Kong laat een verlies zien van 0,5% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 0,1%. De Crude Oil Future noteert USD 39,61 bij een EUR/USD op 1,12025.

Vanmorgen waren er al cijfers van eigen bodem met sombere cijfers over april toen de consumptie van huishoudens met 17,4% afnam en de investeringen namen op jaarbasis met 10,6% af. Cijfers over het consumentenvertrouwen over de maand juni tonen een lichte verbetering van -31 naar -27. Om 08.00 uur volgen de prijzen van bestaande koopwoningen in mei en vervolgens alleen nog uit de VS om 14.30 uur de Chicagp Fed-index over mei en van de Eurozone om 16.00 uur het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over juni. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.9% lag de slotkoers op EUR 567.8. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 4.2%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 eind mei 1920 opwaarts krulde. De neerwaartse correctie, na de vorming van een hogere koerstop, neemt af in kracht. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 449.8 wordt verwacht waarmee de trend opwaarts gericht blijft. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat hoog met een stand van 90. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • De MACD signaallijn heeft de MACD indicator opwaarts doorbroken.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 19 juni 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 532,06 (ISIN: DE000KB29JV8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,41 (ISIN: DE000KA991Z4).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp