Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 8 februari 2019

Herpakken, of eerst verder zakken?

Vandaag

Na een bliksemstart in het nieuwe jaar kwam er gisteren een abrupt einde aan de stijging die toch ook niet geheel onverwacht was. Zorgen over de economische groei en signalen dat een oplossing voor de handelsoorlog langer op zich zal laten wachten zijn niet nieuw en zijn mogelijk de aanleiding geweest voor een ronde winstnemingen. Aan het herstel was een te forse correctie vooraf gegaan waardoor de horizon met lijnen spel behoorlijk verstoord is. Goede bedrijfscijfers bevestigen dat aandelen niet (extreem) duur zijn zodat, mede door de aanhoudende lage rente, kopers niet te lang zullen wegblijven.
Wall Street had ook last van deze zorgen en sloot duidelijk lager met 0,9% verlies voor de Dow en de S&P500 terwijl de Nasdaq 1,2% moest inleveren. In Azië doet China nog steeds niet mee vanwege de viering van nieuwjaar en is Hong Kong inmiddels weer open met nu nog 0,2% verlies op de borden. In Japan zijn beleggers ook geschrokken van de cijfers over de economische groei waardoor de Nikkei 2% verloor. Crude Oil noteert USD 52,23 bij een EUR/USD op 1,13381.

Vanmorgen waren er nieuwe cijfers van het CBS over de Nederlandse industrie die in december, voor het eerst sinds september 2015, een onverwachte krimp laat zien (-4,2% ten opzichte van december 2017).  Op de agenda staan verder om 08.00 uur de handelsbalans van Duitsland over december en cijfers over de industriële productie (december) van Frankrijk (08.45 uur) en Italië (10.00 uur). Bedrijfscijfers zijn er van Air France-KLM, Flow Traders, Wereldhave en Eurocommercial.

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Door een daling van 1.1% lag de slotkoers op EUR 530.5, de eerste daling sinds 7 handelsdagen.   De koerstop op EUR 529.6 wordt na de eerdere doorbraak momenteel weer getest, een voortzetting van de opwaartse trend en een verbetering van het recente hoogtepunt op EUR 536.6 is echter waarschijnlijk. Positief signaal blijft de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 83. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 7 februari 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 520,02 (ISIN: DE000CP24N97).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 550,49 (ISIN: DE000CP06719).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp