Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 8 juli 2019

In afwachting van cijferseizoen!

Vandaag

Beleggers vonden vandaag geen aanleiding om nieuwe posities in te nemen en bekeken alles vooral vanaf de zijlijn waardoor de handelsvolumes laag bleven. Morgen komen Pepsico en Levi Strauss met hun kwartaalcijfers en over een week is de serieuze aftrap met de grote buitenlandse banken.

De AEX opende licht lager op 569,57 punten en wist verrassend snel te herstellen na licht meevallende cijfers over de Duitse economie. Zo steeg de industriële productie in mei met bijna 0,3% na een daling van 2% in april en steeg de export in mei met 1,1%. Het openingsverlies werd vooral veroorzaakt door een lager slot van China en andere Aziatische beurzen die niet alleen verloren door het goede banenrapport van de VS maar ook de opgelopen spanning met tussen Iran en de VS speelde een rol. Toch stond de AEX na ruim een uur handel op 571,61 punten om vervolgens in een golfbeweging de winst weer uit handen te geven nadat Wall Street ook lager van start was gegaan. Op fondsniveau waren nog wel grote uitschieters want bouwbedrijf BAM verloor ruim 24% na een winstwaarschuwing en fundamentenbouwer voor windmolens Sif steeg ruim 20% na een mooie opdracht uit de VS. De AEX bleef dicht bij huis en sloot 0,2% lager op 569,36 punten. De DAX verloor eveneens 0,2% met Deutsche Bank dat ruim 5% verloor en de Euro STOXX50 leverde ruim 0,1% in. Beleggers in Griekenland waren positief over de uitslag bij de verkiezingen want de beurs van Athene steeg 0,2%. Crude Oil noteert USD 57,88 bij een EUR/USD op 1,12156.

ArcelorMittal met Adyen waren de grootste stijgers binnen de AEX met ieder 1,2% winst en Heineken steeg bijna 1%. Bij de AMX steeg SBM Offshore 1,9%, OCI herstelde 0,7% en ASMI met Air France-KLM stegen ieder bijna 0,5%.

De financiële waarden bij de AEX stonden onder druk met ABN AMRO dat ruim 2% verloor en ING leverde bijna 2% in. KPN verloor 1,5%. Bij de AMX moest BAM een dreun van ruim 24% incasseren. Altice verloor 2,7% en Boskalis leverde 2,3% in. 

Morgen opnieuw een vrijwel lege agenda met eerst de detailhandelsverkopen (mei) van Italië en uit de VS het ondernemersvertrouwen (juni) onder mkb'ers en later in de middag de openstaande vacatures over de maand mei. 


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp