Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 7 augustus 2019

Vertrouwen nog niet terug!

Vandaag

De kracht van de correctie heeft bij veel beleggers voor meer twijfel gezorgd over de daadkracht van de centrale banken. Het grillige gedrag van Trump heeft al veel schade aan de economieën gebracht terwijl er te makkelijk wordt verwacht dat een lage rente dit kan oplossen. Geen van beide partijen toont wilskracht voor een oplossing op korte termijn met grote gevolgen voor de economische groei,
Wall Street kon dinsdag in tweede instantie alsnog herstel tonen met 1,2% winst voor de Dow, de S&P500 steeg 1,3% en de Nasdaq herstelde 1,4%. Azië kan de weg van herstel nog niet vinden met China dat nipt lager staat, Hong Kong noteert een verlies van 0,1% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 0,45% lager. De Crude Oil Future noteert USD 53,61 bij een EUR/USD op 1,12051.

De agenda met macro-economisch nieuws is slecht gevuld met om 08.00 uur de industriële productie in Duitsland over de maand juni en om 08.45 uur uit Frankrijk cijfers over de export en de betalingsbalans over juni. Uit de VS volgen om 16.30 uur de wekelijke olievoorraden. Bedrijfscijfers zijn er van ABN AMRO, Ahold Delhaize, Corbion en Hunter Douglas. 

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is op dinsdag verlaagd naar Neutraal.
 
De vorige Positieve trend voor de korte termijn (rend: -4.3%) werd afgegeven op 19-06-2019. Met een daling van 0.7% werd dinsdag een slotkoers van EUR 537.3 bereikt, hierdoor bereikt de AEX-index de laagste slotkoers sinds medio maart 2019. De overtuigende uitbraak onder het 20 daags dieptepunt begin augustus 2019 op EUR 537.3 initieerde mede de huidige neutrale trend. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 540.5 getest. Bij een duidelijke doorbraak van dit niveau, dat overeenkomt met het bodemniveau van eind mei 2019, verzwakt het technisch beeld. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 0. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. De indicatoren geven een mogelijke adviesverlaging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 6 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 530,70 (ISIN: DE000CP68GN6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 560,97  (ISIN: DE000KA1TFK1).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp