Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 9 oktober 2019

China wil bedrijven van zwarte lijst!

Vandaag

Het is de bedoeling dat China en de VS vanaf donderdag weer met elkaar gaan praten over een handelsdeal maar over en weer is de stemming op z'n zachts gezegd niet optimaal. China komt nu min of meer met de eis dat Chinese bedrijven eerst van de zwarte lijst gehaald moeten worden voordat er serieus verder gesproken kan worden maar vooralsnog geeft de VS geen krimp en dreigt in plaats daarvan eerder de lijst uit te breiden.
Wall Street liet zich leiden door de handelszorgen en sloot lager met 1,2% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 1,6% en de Nasdaq moest 1,7% inleveren. De Fed. kwam gisterenavond laat nog wel met het bericht om een nieuw opkoopprogramma te starten dat niet vergeleken mocht worden met een nieuw QE-programma. Mogelijk dat de centrale bank een vuist wil maken tegen de dagelijkse noodzaak om de dagrente in toom te houden waarvoor de laatste tijd bijna dagelijks miljarden dollars geïnjecteerd moeten worden. In Azië staat China nog nagenoeg vlak en noteren Hong Kong en Japan ieder 0,7% lager. De Crude Oil Future noteert USD 52,42 bij een EUR/USD op 1,09601.

Voor nieuwsfeiten moeten beleggers toch weer geduld tonen want  pas om 16.00 uur zijn er uit de VS de groothandelsvoorraden over augustus met de openstaande vacatures over oktober en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Om 20.00 uur volgen nog de notulen van de Fed. Verder kwam Takeaway vanmorgen met een tradingupdate over het derde kwartaal waarin het bedrijf laat weten er een forse stijging van orders is geweest met maar liefst 87%, 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!


Bij de AEX-index is dinsdag de trendrichting voor de korte termijn verhoogd naar Positief.
 
De vorige Neutrale trend voor de korte termijn was geldig sinds 03-10-2019. Dinsdag werd een slotkoers van EUR 562.7 bereikt na een daling van 1.2%. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de daling 2.0%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin oktober 2019 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. Een rechthoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Het opwaartse momentum valt echter tegen. Onder EUR 558 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat het positieve advies onder zware druk staat. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 8 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,75 (ISIN: DE000KA1TU06).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 580,81 (ISIN: DE000KA47999).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp