Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 23 augustus 2019

China slaat terug!

Vandaag

Terwijl beleggers in afwachting waren van berichtgeving uit Jackson Hole, waar centrale bankiers al enkele dagen bijeen zijn, werd een rustige handelsdag verstoord met het nieuws dat China met aanvullende importheffingen zal komen op Amerikaans producten t.w.v. USD 75 mrd. Het gaat dan met name om auto's, ruwe olie en sojabonen die geraakt worden met deze nieuwe maatregel waarmee China wil laten blijken dat ook zij kunnen terugslaan.

De AEX opende vanmorgen nog hoger op 549,27 punten en schommelde tot 13.30 uur rond de 550 punten. Beleggers moesten het doen met een vrijwel lege agenda waarbij voorbeurs het vlakke inflatiecijfer van Japan al was verwerkt. De stemming was afwachtend met een positieve ondertoon maar dit werd abrupt verstoord met het nieuws uit China over de nieuwe importheffingen. Opmerkelijk genoeg kon de AEX de terugval naar 545 punten nog goed opvangen ondanks het nieuws dat de nieuwe woningverkopen in de VS in juli op maandbasis met bijna 13% zijn gedaald terwijl een stijging van 0,2% was voorzien. Mogelijk dat dit bericht alsnog de Fed. zou doen beslissen om de rente op korte termijn verder te verlagen maar in zijn speech hield Fed-voorzitter Powell de kaarten stijf op zijn borst en zei alleen maar dat de situatie goed in de gaten gehouden zal worden. Na een aarzelende opening van Wall Street kleurden de borden alsnog steeds meer rood en verloor de AEX uiteindelijk bijna 0,9% op 542,09 punten en dat was tevens het laagste punt van deze handelsdag. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder ruim 0,9% en de Crude Oil zakte naar USD 53,63 bij een EUR/USD op 1,11362.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ASR dat toch nog 0,6% kon stijgen op de cijfers en goede vooruitzichten. KPN en IMCD stegen ieder 0,4%. Bij de AMX steeg TomTom 2,4%, Basic Fit won 2,3% en Boskalis kon 1,5% herstellen.

Grootste daler binnen de AEX was Aegon dat 4,6% verloor maar dat was ongeveer ook het dividend. ArcelorMittal verloor 2,2% en ING 2%. Bij de AMX verloor AMG 4,35%, Aperam verloor 2,8% en Besi 2,5%.

Maandag kunnen beleggers eerst reageren op het ondernemersvertrouwen (augustus) van Duitsland en uit de VS de orders duurzame goederen en de Chicago Fed-index over de maand juli. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp