Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 30 oktober 2019

Hoofdrol voor Fed. en groeicijfers VS!

Vandaag

Hoewel vrijwel zeker is dat de Fed. vanavond om 19.00 uur de rente met 0,25 basispunten zal verlagen, blijft het bijzonder belangrijk hoe hierop gereageerd wordt want ook in de VS is de wijze waarop het nieuws gebracht wordt van groot belang. Vooraf zijn er om 13.30 uur voorlopige cijfers over de economische groei KW3 en om 13.15 uur het ADP-banenrapport over oktober.
Wall Street keek dinsdag vooral naar bedrijfscijfers en kreeg wat tegenwind na signalen dat de onderhandelingen tussen China en de VS toch minder soepel verlopen dan eerder geschetst. De Dow en de S&P500 verloren ieder 0,1% en de Nasdaq sloot 0,6% lager. Er was een hoofdrol voor Beyond Meat dat met goede cijfers kwam maar toch 22% verloor doordat de locked up termijn om aandelen te mogen verkopen verstreken was. Azië laat een licht lager beeld zien met China en Hong Kong die rond de 0,4% verlies noteren en in Japan is de Nikkei 0,5% lager gesloten. De Crude Oil Future noteert USD 55,24 bij een EUR/USD op 1,11108.

Vanmorgen werd bekend dat het producentenvertrouwen in Nederland, over september gemeten, een lichte stijging laat zien van 3,3 naar 3,6 en de detailhandelsverkopen in Japan zijn in september op jaarbasis met 9,3% gestegen. Tevens waren er voorlopige groeicijfers KW3 van Frankrijk die met een uitkomst van +0,3% iets beter waren dan voorzien. Engeland volgt om 10.30 uur met cijfers BBP KW3 en van de Eurozone volgen om 11.00 uur cijfers over het economisch sentiment in oktober. Uit Duitsland komen om 10.00 uur cijfers over de werkloosheid in september en om 14.00 uur voorlopige inflatiecijfers over oktober. Om 15.30 uur volgen nog de wekelijkse olievoorraden van de VS. Bedrijfscijfers zijn er van Heijmans (op koers), ICT en nabeurs van ASMI. De lijst met buitenlandse bedrijven is vandaag bijzonder lang waaronder Bayer, Deutsche Bank, Total, VW, GlaxoSmithKline en Garmin. Nabeurs volgen Apple, Facebook en Starbucks. 


De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.3% lag de slotkoers op EUR 581.8. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.9% gestegen. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Een rechthoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 29 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 570,22 (ISIN: DE000KA47VA1).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 600,51 (ISIN: DE000KA1S5C7).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp